От днес, със заповед на Изпълнителния директор на Пазари Възраждане

...
От днес, със заповед на Изпълнителния директор на Пазари Възраждане
Коментари Харесай

Затягат мерките за превенция от коронавирус на пазарите

От през днешния ден, със заповед на Изпълнителния шеф на Пазари Възраждане ЕАД Драгомир Димитров, се стягат ограниченията за битка с COVID-19 на територията на Женски пазар и пазар „ Димитър Петков “, стопанисвани от сдружението. Мерките са в отговор на заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова за въвеждане на спомагателни противоепидемични ограничения за битка с ковид.
Поставени са ограждения към комерсиалните площи на двата пазара, въведено е и еднопосочно придвижване с пропускателен режим с контролно-пропусквателен пункт на входа и на изхода с съществена цел да се ограничи скупчването на хора на едно място и да се минимизират опциите за разпространяването на болестта. Входната точка на Женски пазар е откъм ул. “Св. Св. Кирил и Методий ”, а изходящата, е откъм бул. „ Сливница “. На пазар „ Димитър Петков “ – входът е от откъм бул. “Ал. Стамболийски ”, а изходът – откъм бул. “Т. Александров ”.

„ До преди няколко дни на Женски пазар клиентите бяха малко, само че топлото време докара хората и това наложи да предприемем бързи стъпки за надграждане на подхванатите от нас ограничения още с въвеждането на изключителното състояние и да ги затегнем. Въвеждането на пропускателния режим с две КПП-та ще ни разреши да управляваме човекопотока и достъпа на консуматори до сергиите, както и ще подкрепи търговците да постановат отдалеченост при извършване на покупки от най-малко 2 м., и най-много да ограничи скупчването на клиенти на една сергия. За задачата на Женски пазар в началото ще се пропуснат 80 индивида, а за пазар “Димитър Петков ” – това ще са 40 души, след което влизането в посочените браншове ще следва правилото “излязъл-влязъл.
Това значи, че нови клиенти в зоните ще се позволяват единствено след устно известяван на чиновниците на входните точки от чиновниците на изходните точки за напуснали такива. Осигурили сме радиостанции на защитата ни на входните и източните точки и връзката сред тях ще се реализира непрестанно. Освен това нощната защита ще работи денем и ще оказва помощ на дневната промяна за съблюдаване на ограниченията. “, сподели Драгомир Димитров, Изпълнителен шеф на Пазари Възраждане ЕАД.

Търговците, наематели в зеленчуковата част на Женски пазар, към този момент са задължени да носят защитни маски и ръкавици, и да дезинфекцират работното си пространство непрекъснато. Ако не съблюдават това условие на общинското предприятия, което стопанисва комерсиалните площи, ще се приключват договорите им за наем, прецизират от сдружението. Това условия ще важи и за пазар „ Димитър Петков “.
„ За нас преди всичко стои здравето на хората и спазването на противоепидемичните ограничения за ограничение на болестта с COVID-19, само че вършим и всичко допустимо да създадем нужните условия на търговците да работят. Разчитаме както на тяхната отговорност и подпомагане, по този начин и на разбирането на клиентите на пазарите, и имам вяра, че дружно ще се оправим с изключителната обстановка. Защото в противоположен случай ще би трябвало да затворим пазарите, а това значи безработица, липса на обороти за търговците, а и обричаме българското произвеждане, тъй като единствено на Женския пазар родните производители са повече от 50%. “, посочи още Драгомир Димитров.

На двата пазара са инсталирани мощни тонколони, от които звучи запис от Столична дирекция на вътрешните работи с подсещаме на хората да съблюдават ограниченията за битка с COVID-19, а на павилиони и сергии са разлепени и писмени указания за жителите. Чешмичките на територията на Женския пазар са снабдени с течен сапун и са превърнати в пунктове за стерилизация. На територията на тържището са инсталирани в допълнение и още две мобилни чешми.
Продължава и постоянната стерилизация на Женски пазар и на пазар „ Димитър Петков “, както и на Предгаров площад „ Ротонда “, които също се стопанисват от общинското сдружение „ Пазари Възраждане “ ЕАД. Дезинфекцията на откритите пазарни площадки се прави след приключването на пазарния ден и се комбинира с миене на цялата територия на борсите с оглед по-голяма предварителна защита и грижа за здравето на клиентите и търговците на площадките.

Дружеството продължава да обезпечава нужните персонални защитни средства – защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на спиртна основа на чиновниците си и на търговците на двата пазара. Също по този начин, със заповед на изпълнителния шеф на „ Пазари Възраждане “ ЕАД, е разпоредено да се позволява по 1 човек в комерсиалните обекти, вид павилиони на пазарните площадки, а изчакването да става извън на отдалеченост от най-малко 2 м. Такава е и дистанцията, на която би трябвало да пазарят и клиентите на масите за сергийна търговия.

На територията на стопанисваните от „ Пазари Възраждане “ ЕАД търговски обекти се съблюдават всички ограничения, които са подхванати за предварителна защита, според рекомендациите на Министерството на здравеопазването и оперативния щаб на Столична община за предварителна защита на разпространяването на ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР