От днес са в сила ограничения за пристигащите в България

...
От днес са в сила ограничения за пристигащите в България
Коментари Харесай

Изненада на границата: Неваксинираните пътници от Великобритания се поставят под карантина

От през днешния ден са в действие ограничавания за идващите в България от " червени зони " с огромен Коронавирус риск. Сред тях е Англия с една от най-големите български общности.

Министерството на здравеопазването поправя заповедта си и към този момент у нас могат да влизат и сънародниците ни, потвърдено преболедували ковид, само че още веднъж с негативен тест.

Част от първите идващи от Острова на Летище София бяха сюрпризирани от новите ограничения и по-строг надзор.
Снимка: bTV
„ Имаме единствено PCR тест, нямаме ваксини – желаят да ни поставят под карантина. Ако желаеме да се освободим, би трябвало да си създадем нов PCR тест в границите на 24 ч. Ние банкомати ли сме? Имаме и две деца. Вчера сме дали 150 паунда за проби. От 3 година не сме се прибирали, допускам и идващите 30 година също “, сподели Йоана Карадалиева.

Радослав Карадалиев добави, че във всяка европейска страна заповедта стартира от първо до седмо число, а у нас се сменя, когато и на който му хрумне.

Други от пасажерите нямаха срещу новата заповед и инспекциите - като Стела Чапман, която се прибира със фамилията си в България, която е имунизирана и няма да бъде сложена под карантина.
Снимка: bTV

Списъскът с страните в така наречен „ алена зона “ се обновява от време на време, по тази причина управляващите приканват пътуващите да наблюдават информацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР