От днес са в продажба билетите за предстоящия концерт на

...
От днес са в продажба билетите за предстоящия концерт на
Коментари Харесай

Сигнал готвят невероятно шоу с любими песни за 40-годишния си юбилей в Пловдив

От през днешния ден са в продажба билетите за идния концерт на група " Сигнал “, който ще се състои на 2 август (четвъртък) от 20:30 ч. на сцената на Летния спектакъл в Пловдив (парк Бунарджика). Събитието е част от националното турне на обичаната българска група, отдадено на 40 години от основаването на " Сигнал “. Членовете на групата Йордан Караджов – вокал, бас, китара, Владимир Захариев – барабани, Александър Мариновски – китара и Георги Янакиев – бас китара дават обещание на правилните си пловдивски почитатели необикновено шоу, гърмеж от страсти и брилянтен саунд с всички свои шлагери на една незабравима за тях сцена, на която са свирили десетки пъти в последните 40 години.

През лятото на 1978 година на българската музикална сцена изгрява нова рок група. Тримата музиканти Йордан Караджов, Румен Спасов и Христо Ламбрев се отделят от група “Златни струни " и основават група “Сигнал ". Барабанист е Георги Кокаланов, който напролет на 1979 год. е сменен от Владимир Захариев.  Със основаването си групата работи като студийна групировка в националното радио. През август 1978 година по радиото проехтява и първата им ария " Любов ", а на идната година издават и първия си албум " Вечен кръстопът ".

Тогава е проведен и първият им концерт в столичната зала " Фестивална ". Появяват се и първите им огромни шлагери " Може би “ и " Спри се “, които ги изпращат на върха на слушателския интерес. Печелят трета премия и на най-престижния тогава у нас интернационален музикален фестивал " Златния Орфей ". Вторият им албум излиза през 1980 год. и с " Попътен вятър “ не престават и техните концерти и турнета у нас и в чужбина. На интернационалния шлагерен фестивал в Дрезден печелят първа премия за осъществяване.

В 40-годишната си кариера издават 18 албума и изнасят хиляди концерти. " Сигнал “ е една от българските групи с голям брой концерти отвън България. Най-известните им шлагери са " Да те копнея “, " Липсваш ми “, " Мина и Лора “, " Сляп ден “, " Спри се “, " Спомен благ, спомен мой “, " Зелени сигнали “, " Между пъкъл или парадайс “, както и паметните " Сбогом “ и " Може би “. 14 песни на Сигнал са в класацията на БГ радио " 500-те най-велики песни на България за всички времена ".

През 1981 година издават първият двоен рок албум в историята на музиката у нас, от който излизат шлагерите " Да те копнея “ и " Лодка ли е любовта “. С извънредно мощен старт стартира и интернационалната им концертната активност. Групата покорява сцените в Съюз на съветските социалистически републики, Германия, Полша, Чехословакия, Румъния, Куба, като свири извънредно свои песни на концертите си и извършва частите си единствено на български език. За късия интервал от нейното основаване, бандата съумява да набере изключителна известност и многочислени фенове. Концертният им живот върви с цялостна мощ, билетите се разграбват на секундата, групата заема челни позиции в музикалните ранглисти в страната.

През 2011 година група Сигнал се снабдява със своя звезда на Алеята на славата. Уникалното е, че на българската звездна алея за пръв път се поставя звезда, която носи името не на известна персона, а на цяла група. На 1 юни 2013 година е наречена звезда на името на групата. По мотив навършените тогава 35 години от основаването на групата (1 юни 1978 г.) музикантите получават за рождения ден на групата документ, който удостоверява, че звездата RA 17:36:37.60 +48:35:08.00 dec 5.37 mag в космоса към този момент публично е кръстена на името на състава. 

Билетите за концерта се продават в Туристическия информативен център на община Пловдив, който се намира на пл. " Римски стадион ". Работното време на обекта е  всеки ден, без почивен ден от 9.00 до 18.00 ч. На същото място се заверяват и Grabo ваучери.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР