От днес са отменени въведените мерки срещу разпространението на болестта

...
От днес са отменени въведените мерки срещу разпространението на болестта
Коментари Харесай

Отменени са мерките срещу разпространението на птичи грип в Ямболска област

От през днешния ден са анулирани въведените ограничения против разпространяването на заболяването "птичи грип " в Ямболска област, заяви за Българска телеграфна агенция доктор Стоян Колев от Областната дирекция по сигурност на храните.

Вдигат се възбраните и рестриктивните мерки при развъждането на птици в трикилометровата предпазена зона, както в 10-километровата надзорна територия към огнищата на заболяването. Възстановява се придвижването на живи птици и организирането на пазари и изложения на пернати животни в района след издаването на здравен документ от ветеринарен доктор.

При сигнали за болни животни ветеринарите ще правят всеобщи прегледи и ще вземат проби за лабораторни разбори.

В началото на ноември в птицеферма в стралджанското село Чарда и във плантация за развъждане на патици в село Зимница ветеринарите откриха огнища на "птичи грип ". Тогава бяха умъртвени и загробени към 65 000 пилета и 8000 патици, както и домашните птици в двете села. Собствениците са обезщетени от страната по пазарни цени на животните.

След главно разчистване на пространствата и повторна стерилизация стопаните още веднъж ще могат да отглеждат птици, добави Колев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР