От днес са достъпни предварително попълнените от НАП данъчни декларации,

...
От днес са достъпни предварително попълнените от НАП данъчни декларации,
Коментари Харесай

Предварителната данъчна декларация от НАП вече е достъпна

От през днешния ден са налични авансово попълнените от Национална агенция за приходите данъчни заявления, оповестява Българска национална телевизия.
Нововъведението беше обявено от представителят на Приходата организация при започване на февруари и трябваше да проработи от началото на март. Най-после и Национална агенция за приходите заслужи хвалба.
Къде да намерите авансово попълнената си данъчна декларация? В портала за електронни услуги на Приходната организация, от през днешния ден.
Как можете да ги видите?
Чрез персоналния код или електронен автограф ще можем да проверим към този момент въведените данни за приходи от трудови или цивилен контракти.
Какво ще е попълнено в нея? " В декларацията ще са попълнени всички приходи, за които Национална агенция за приходите знае - това са приходи от трудови правни отношения и възнаграждения. Но в случай че има други източници на приходи - наем или някой тип данъчни облекчения, индивидът би трябвало да допопълни ръчно или да поправя данъчната си декларация ". Обясненията са на представителя на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.
Необходими ли са ми служебни бележки? " Вече служебни бележки не са нужни - нито би трябвало да бъдат прилагани към данъчната декларация, нито се постанова да се желаят и получават. Същата информация се съдържа в така наречен " сметки за изплатени суми ", които работодателите издават ", разгласи Бъчваров.
Лесно ли ще се ориентирам?
Ако в миналото сте попълвали данъчна декларация, няма да се объркате. Няма смяна в дизайна на данъчната декларация и в електронната услуга.
И да не забравите
До края на март е годна 5% отстъпка за хора, които са заявили по електронен път приходите си.
" Има интервал от началото на март, когато ще бъде пусната попълнената данъчна декларация, до края на март - до когато може да се употребява 5% понижение от налога за довнасяне, в случай че като се изключи че е подал декларация по електронен път, няма и остарели неплатени отговорности ", посочи още представителят на Национална агенция за приходите.
И въпреки всичко, по какъв начин да попълните данъчната с и декларация?
Припомняме, че данъчна акция 2020 завършва в края на април.
Още потребни вести:
Kак се връзва вратовръзка
Хамали и просташки услуги - да изберем по-доброто!
Как да се предпазим от грипа?
От какво имате потребност при епидемия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР