От днес румънското мляко е по-евтино с 20 процента. Това

...
От днес румънското мляко е по-евтино с 20 процента. Това
Коментари Харесай

От днес млякото в Румъния е по-евтино с 20 процента

От през днешния ден румънското мляко е по-евтино с 20 %. Това е дълго чакана мярка и резултат от непринудено съглашение сред преработвателите и търговците. През идващите шест месеца те ще поемат разликата, в случай че цената в магазините надвишава седем леи (2,80 лева.) за литър.

Млякото и млечните артикули нарастнаха с над 30 на 100 през последната година. Споразумението идва, откакто фермерите излязоха на улицата по-рано този месец и разляха цистерна с мляко в символ на митинг, че няма на кого да продадат продукцията си. Намалената цена ще се резервира шест месеца.

“На национално равнище за една година се пласират към 1,21 млн. тона мляко и млечни артикули. От тях единствено 170 000 тона или 14 %, са млякото за пиянство. Останалото е мляко, което се преработва в масло, сирене, кисели млека и сирена ”, осведоми Йонуц Лупу, шеф на Асоциацията на фермерите, отглеждащи крави, представен от Диджи24.

Може да отнеме няколко дни, до момента в който мярката бъде приложена във всички магазини, защото договорите с всеки производител би трябвало да бъдат предоговорени и съществуващите ресурси да бъдат изчерпани. Очакванията са потреблението да се усили през шестте месеца, през които е в действие съглашението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР