От днес работодателите могат да кандидатстват за държавна помощ по

...
От днес работодателите могат да кандидатстват за държавна помощ по
Коментари Харесай

Работодателите вече могат да кандидатстват за помощ по схемата „60/40“

От през днешния ден работодателите могат да аплайват за държавна помощ по схемата " 60/40 ".

Много от тях обаче са избрали да съкратят чиновниците си за времето на изключителното състояние.
Обявиха кои браншове получават поддръжка по мярката " 60:40 " Компаниите би трябвало да потвърдят спад на продажбите с 20 на 100
Заради напора в бюрата по труда заявки за безработица към този момент могат да се подават и онлайн.

До преди две седмици Искра е считала, че има постоянна работа и приходи. Вече обаче е на опашката в бюрото по труда. „ Съкратена съм, освобождават ни от ресторанта, затвориха го “, споделя дамата.

В сходна обстановка е и Мира, която е работила в туристическа компания. „ Намалиха личния състав, знаете каква е обстановката. Избраха избрани хора “, прецизира безработната към този момент жена.

И двете се надяват да се върнат на работните си места след края на изключителното състояние. Дотогава обаче се надяват на компенсации.
Ето кои са секторите с най-вече безработни поради изключителното състояние Данните за миналата седмица обаче сочат, че най-голяма част от записаните в бюрата по труда са били заетите в индустрията
И двете се надяват да се върнат на работните си места след края на изключителното състояние. Дотогава обаче се надяват на компенсации.

Само за времето на изключителното състояние регистрацията като незает може да се прави и на електронните пощи на бюрата по труда. Оттам приканват това да се прави онлайн, с цел да не се стига до скупчвания, опашки и риск за заразяване.

Необходимо е безработният да подаде заявката по електронен път и да го изпрати или по електронната поща или посредством пик номер в системата на Национален осигурителен институт.
Зорница Русинова: Мярката „ 60/40 “ ще продължи до края на изключителното състояние Национална агенция за приходите и ГИТ ще наблюдават дали работодателите заплащат на чиновниците
Подалите заявки от началото на изключителното състояние в цялата страна по данни на общественото министерство са над 9900.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР