От днес проф. д-р инж. Розалина Димова изпълнява временно длъжността

...
От днес проф. д-р инж. Розалина Димова изпълнява временно длъжността
Коментари Харесай

Проф. д-р инж. Розалина Димова е назначена за Ректор на ТУ-Варна

От през днешния ден проф. доктор инж. Розалина Димова извършва краткотрайно длъжността ректор на Технически университет – Варна с всички произлизащи пълномощия и отговорности.

Назначена е от министъра на образованието и науката със заповед №РД09-3271/13.11.2018 година Професор Димова все още заема служба заместник-ректор „ Научна, научно-приложна и планова активност “.

Административните формалности по осъществяването на заповедта бяха осъществени от упълномощени представители на МОН. Срокът на предопределение на краткотрайно изпълняващия длъжността е до осъществяване на избори за ректор и за не повече от шест месеца, според Закона за висшето обучение.

Учебният развой, уговорките по научните събития от календара, подготовката за кандидатстудентската акция през идната година и цялостната работа на преподавателската и административна гилдия в Технически университет – Варна протичат правилно. Използвам случая да Ви осведомявам, че ТУ – Варна афишира за образователната 2018/2019 година спомагателен банкет на студенти в ОКС „ магистър “ след висше обучение по четири магистърски стратегии. Специалностите са: „ Корабостроене и морска техника “, „ Електроенергийни системи “, „ Електротехника “ и „ Електротехника и възобновими енергийни източници “. Формата на образование е задочна, срокът за подаване на документи е до 21.12.2018 година, а образователните занятия ще стартират на 28.01.2019 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР