От днес през следващите десет дни светът ще е кино

...
От днес през следващите десет дни светът ще е кино
Коментари Харесай

Берлинале започна с политически скандал

От през днешния ден през идващите 10 дни светът ще е кино – в Берлин бе открит 74-ият кинофестивал „ Берлинале “. 20 филми вземат участие в конкурсната стратегия. Български създатели също вземат участие със свои планове.

Един от най-големите кино фестивали в Европа – „ Берлинале “, бе открит с ирландско-белгийската международна премиера на кино лентата " Подобни дребни неща " на Тим Милантс. Драмата с присъединяване на Силиан Мърфи е отдадена на разкритията към някогашните ирландски публични перални " Магдалена ". Хиляди бременни млади дами са били експлоатирани в тези църковни институции от 20-те години на XIX век до 1996 година, и са били принуждавани да предават новородените си деца за осиновяване в домовете и манастирите. Ема Уотсън също играе роля във кино лентата дружно с ирландския артист.

Тази година за Златна и Сребърна мечка в конкурсната стратегия на Берлинале се състезават 20 кино лентата. Носителите на главните награди ще бъдат наградени на 24 февруари. Актрисата Лупита Ньонго оглавява тазгодишното интернационално жури.

Български оферти има в съпътстващите стратегии на фестивала. Филмът „ Отадлечаване “ ще бъде показан в секцията „ Срещи “ за без значение кино.

През последните дни управлението на филмовия фестивал беше подложено на критика, тъй като е поканило на откриването и политици от „ Алтернатива за Германия “. Вследствие на интернационалните рецензии „ Берлинале “ изключи представителите на партията от събитието. Фестивалът стартира с апел против омразата.

" Берлинале има доста: доста пространство за разговор сред хората и изкуството ", сподели ръководещият шеф Мариет Рисенбек.

Но няма място за ненавист.

" Омразата не е в нашия лист с посетители. "

Държавният министър на културата Клаудия Рот съобщи при откриването, че демокрациите в този свят са подложени на офанзива.

" Нашата народна власт също не е ваксинирана. Тя е застрашена от своите врагове. "

Посочвайки десните популисти и десните екстремисти, държавният министър на културата приказва за врагове на отвореното общество.

" Те желаят да разядат и унищожат тази република, нашата свободна народна власт. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР