От днес преди обед под ръководството на Окръжната прокуратура в

...
От днес преди обед под ръководството на Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

Няма връзка между двете жертви на самоубиеца от Трапоклово, мъжът стрелял със законна пушка

От през днешния ден преди обед под управлението на Окръжната прокуратура в Сливен се води досъдебно произвдоство за два опита за ликвидиране и последвало самоубийство на причинителя, оповестиха на брифинг в Сливен окръжният прокурор на града Пламен Стефанов и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши-комисар Димитър Величков. Те бяха безапелационни, че сред двете жертви на закононарушението няма връзка.

Най-напред в 09:41 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за простреляна жена в заведение на Петолъчката край Сливен. Малко по-късно е обявено за прострелян мъж в сливенското село Трапоклово, а няколко минути по-късно и за самоубил се мъж в същото село.

Първоначално проверяващите образували 3 обособени досъдебни производства по тези случаи, само че след осъществените разпити на очевидци, прегледи на записи от камери и събиране на материални доказателства, бързо станало ясно, че причинителят е единствено един.

Сутринта 64-годишният Петър Маринов от Трапоклово отишъл със личния си автомобил на Петолъчката в заведение, където работела Радост Куртева – това е дамата, с която до неотдавна той живеел на фамилни начела. Петър извадил от колата си заредена ловна пушка надцевка – " Ижовка ", и незабавно прострелял с нея жертвата си.

След това се качил на колата си и отпрашил за Трапоклово. Там влезнал в двора на 58-годишния си комшия Любен Димов и го прострелял със същата пушка. След това отишъл в личния си двор, където се самоубил още веднъж с ловната си пушка. Използваните сачми били номер 9, споделиха проверяващите.

Състоянието на простреляните Радост и Любен е доста тежко, те са оперирани по неотложност в Сливенската болница. Но лекарите не дават гаранция за живота им.

Между простреляните Радост Куртева и Любен Димов няма никаква връзка, минимум любовна, бяха безапелационни през днешния ден проверяващите.

Петър Маринов, който е вдовец, преди към 2г. се събрал да живее на фамилни начела с 20-години по-младата от него Радост. Напоследък връзките сред тях не вървели и дамата се прибрала в родния си град Стралджа след Великденските празници. На 6 май към 20:00 ч. тя подала сигнал в полицията в Стралджа, че Петър е в града и я тормози. Пристигналите на място служители на реда обаче не го разкрили, а дамата не подала писмена тъжба против него. Днес, когато мъжът е прострелял дамата, на практика те са били разграничени. За проверяващите към момента е мистерия дали претекстът за закононарушението е прочувствен или веществен.

Петър решил по едно и също време с Радост да разчисти сметките си със съседа си Любен Димов. Той се занимава с отглеждане на животни и на този стадий проверяващите считат, че двамата са имали насъбрана в годините ненавист поради неприятни съседски взаимоотношения.

Петър Маринов е бил ловец и притежал законна ловна пушка, само че от 10 година не бил излизал на лов. Той работел като водач във " Винпром Карнобат ". Неотдавна даже от полицията го ревизирали като ловджия и тогава той споделил, че от доста работа няма време да върви на лов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР