От днес повече от 500 плажа отвориха в Гърция и

...
От днес повече от 500 плажа отвориха в Гърция и
Коментари Харесай

Гърците се върнаха на плажовете на фона на първата гореща вълна за 2020-та

От през днешния ден повече от 500 плажа отвориха в Гърция и гърците се възползваха от разхлабените ограничавания на фона на високи температури. Властите се пробват да защитят хората от ковид , до момента в който в това време възраждат извънредно значимия за страната туристически бранш, осведоми " Ройтерс ".
 В Гърция удължиха възбраните за полети за 7 страни
В Гърция удължиха възбраните за полети за 7 страни

Мерките са поради ковид

За доста хора това е първото посещаване на огромно обществено място , откогато Гърция стартира да разхлабва ограничаващите ограничения по-рано този месец и също съответства с първата гореща вълна за годината.
 Снимка 479707
Източник:

Плажуващите обаче би трябвало да съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост , които даже включват на какво разстояние би трябвало да са чадърите.

Позволява се събирането на не повече от 40 души на 1000 квадратни метра, до момента в който чадърите би трябвало да бъдат на четири метра разстояние.
 Гърция отваря плажовете в събота при строги хигиенични ограничения
Гърция отваря плажовете в събота при строги хигиенични ограничения

Алкохолът е неразрешен...

От рано тази заран хората се стекоха към Алимос, известен плаж южно от Атина.

" Това е най-хубавото нещо за нас възрастните...да дойдем и да разпуснем малко, откакто бяхме затворени вътре ", разяснява гръцки пенсионер, до момента в който поставяше чадър. Той добави, че съблюдава ограниченията за обществена отдалеченост, пояснявайки, че е " като револвер, опрян в главата ".
 Снимка 479706
Източник:

На прилежащ плаж управляващите употребяват безпилотен аероплан с високоговорител над плажуващите, призовавайки ги да съблюдават отдалеченост.
 Гърция се колебае за задграничния туризъм
Гърция се колебае за задграничния туризъм

Страната още не била във фаза за разискване дали да го открива

В Гърция са регистрирани повече от 2800 инфектирани с ковид и 160 умряли . От 4 май стартира разхлабването на рестриктивните мерки, наложени от средата на март.

След отварянето на гръцките плажове, хората ще могат да посещават и литургиите от 17 май, до момента в който археологическите места ще отворят за гости от 18 май. От понеделник се разрешава пътуването в Гърция и до Крит, а от 25 май до островите.

Правителството се надява да върнат задграничните туристи през юли.
 Снимка 479702
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР