От днес потребителите на VIVACOM и Pay by VIVACOM ще

...
От днес потребителите на VIVACOM и Pay by VIVACOM ще
Коментари Харесай

VIVACOM е един от първите телекоми в света с най-иновативния и сигурен модел за разплащания

От през днешния ден потребителите на VIVACOM и Pay by VIVACOM ще могат да се възползват от неповторимата за България карта Mastercard: Digital First - новаторски и сигурен модел в света на разплащанията. Така VIVACOM е първия телеком, който предлага Mastercard Digital First в Централна и Източна Европа и измежду първите два мобилни оператори в Европа. Услугата обезпечава достъп до виртуална карта за разплащане в цифровия портфейл Pay by VIVACOM, както и физическа карта с всички функционалности на безконтактните карти, само че с по-голяма сигурност, по-добър надзор и изчистен минималистичен дизайн.

За улеснение и сигурност на потребителите, на физическата карта са изписани единствено имената на картодържателя. Липсва каквато и да е било сензитивна информация. Уникалният 16-цифров номер (ПАН) и CVC кода за онлайн заплащания с картата се съхраняват единствено в цифровия портфейл. Достъп до него има само титулярът посредством потребление на биометричните си данни или конфиденциален код. Така се предотвратява опцията за злоупотреби – картата не може да бъде употребена на банкомат или за покупки в интернет при загубване или кражба, като потребителят може да я „ заключва “ с един клик в приложението. Потребителят получава известия и детайлна информация за направените разноски по сметката.

Услугата „ Цифрово активиране “ на Mastercard (MDES – Mastercard Digital Enablement Service) е част от технологията на всеки мобилен портфейл, защото употребява най-модерните технологии за заплащане – EMV стандарт, токенизация и криптография, с цел да подсигурява целокупност на информацията на картодържателя. Сигурността и поверителността на информацията са в ядрото на мобилното заплащане. Когато потребителят употребява кредитна или дебитна карта Mastercard с цифров портфейл се дефинира неповторим токен, съхранен на самото устройство. Всяка транзакция се оторизира с индивидуален, неповторим, динамичен код за сигурност.

Освен високото равнище на сигурност, картата се отличава със стилна графика и автентичен оранжев кант, който я прави елементарно разпознаваема в портфейла.

Digital First картата на Pay by VIVACOM е първата по рода си платежна карта в България и една от първите Digital Frist cards в Европа.

Така VIVACOM дава отговор на потребностите на актуалния консуматор – изследвания на Mastercard* удостоверяват, че с възходящата цифровизация на банковата промишленост хората търсят сигурност повече от всеки път, като я показват като един от най-важните критерии за потребление на цифрови банкови услуги (69%). В същото време, обичайно за България, потребителите означават удобството и бързината, като главен фактор за потреблението на тези услуги – 44%. Близо две трети (68%) считат, че в бъдеще ще се усили търсенето на мобилни финансови решения, защото те вършат интервенциите лесни и комфортни.

Повече информация за Pay by VIVACOM може да видите тук: https://www.vivacom.bg/bg/pay

*Данните са от потребителско проучване на Mastercard Централна и Източна Европа, извършено през 2019 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР