От днес посетителите на обекти с обществено значение не трябва

...
От днес посетителите на обекти с обществено значение не трябва
Коментари Харесай

Влиза в сила ново разхлабване на COVID мерките у нас


От през днешния ден посетителите на обекти с публично значение не би трябвало да показват зелен документ. Това е втората стъпка в проекта за деескалация на противоепидемичните ограничения, с оглед позитивната наклонност за понижаване заболяемостта в страната.

Изискването за зелен документ остава наложително за личния състав на всички обекти с публично значение.

Планът планува след 20-ти март условието за зелен документ да отпадне и за работещите в обектите с публично значение при опазване на удобната наклонност в развиването на епидемиологичната конюнктура, обвързвана с COVID-19 в страната.

Отпада и ограничаването за брой деца в група при осъществяване на присъствени групови занятия в езикови центрове, просветителни центрове, центрове за поддръжка на личностно развиване и други обучителни центрове и школи.

Вече няма тъмночервена зона

Предвид регистрираната удобна наклонност в развиването на епидемиологичната обстановка в страната, от листата на страните по цветови зони отпада тъмночервената, оповестиха от здравното министерство.

Припомняме, че лицата от тъмночервената зона се допускаха у нас при показване на дигитален Коронавирус документ за имунизация, за преболедуване или подобен документ, по едно и също време с негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в страната PCR проучване.

Изискванията за лицата, идващи от зелена, оранжева и алена зона остават непроменени - показване на годен документ за имунизация, преболедуване или проучване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР