От днес, по одобрен проект на община Мадан, започнаха работа

...
От днес, по одобрен проект на община Мадан, започнаха работа
Коментари Харесай

Община Мадан осигури работа на 34 души от уязвими групи

От през днешния ден, по утвърден план на община Мадан, започнаха работа 34 лица от уязвимите групи - лица с увреждания (експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК, с право на работа); лица в неравностойно състояние на пазара на труда и други обществено изключени лица (продължително безработни лица; безработни лица с понижена продуктивност, безработни лица над 54 годишна възраст, безработни лица с главно или по-ниско обучение и такива без професионална квалификация);
Лицата са назначени на длъжностите “Работник, озеленяване” и “Работник, поддръжка на пътища” в границите на основаното по плана общинско обществено дружество „ Озеленяване и благоустройство – Мадан “. Трудовите контракти са за интервал от 12 месеца, на 8- часов работен ден .
Одобрените претенденти минаха сполучливо мотивационно образование „ Аз мога “ и образования за придобиване на съответната професионална подготовка.
Към общественото дружество е назначен и административен личен състав, състоящ се от шеф, психолог и счетоводител, също за интервал от 12 месеца.
Общата стойност на плана възлиза на 391 154,40 лв. , в това число:
* 332 481,24 лева /85%/ - средства от ЕСФ;
* 58 673,16 лева /15 %/ - национално съфинансиране.
Посредством включване в претовареност на лица от уязвимите групи в сегашния план ще се задоволят техните съществени витални потребности посредством подобаващи условия за трудова дейност; ще се обезпечи безвредна и сигурна трудова среда, в която лицата да развиват пълноценно своите възможности; ще се обезпечи равнопоставено присъединяване в живота на локалната общественост посредством еднакъв достъп на лицата от уязвими обществени групи; ще се обезпечат съответни условия, нужни за трудова активност на лицата от уязвими групи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР