От днес плащанията на данъци и осигурителни вноски в 13-те

...
От днес плащанията на данъци и осигурителни вноски в 13-те
Коментари Харесай

От днес плащанията към НАП - София ще се приемат само по електронен и банков път

От през днешния ден заплащанията на налози и осигурителни вноски в 13-те офиса на Националната организация по приходите (НАП) в столицата ще могат да се правят без такси, посредством потребление на физическите ПОС терминали на приходната организация, както и посредством електронната услуга за заплащане в е-портала на ведомството, оповестяват от институцията.

Общо над 80 млн. електронни преводи годишно се правят с електронните услуги, предоставяни от приходната организация, като делът на електронната връзка надвишава 90%.

Плащания към НАП-София ще продължат да се правят и по банков път от всяка банка в страната, само че съгласно цените на съответните финансови институции.

Всички останали офиси на приходната организация, в които има банкови гишета, ще продължат да работят по досегашния метод и отсега нататък.

От 2018 година, когато бяха въведени опциите за заплащане с виртуален и физически ПОС терминали, до момента без такси са платени близо 480 млн. лева, като общият брой на преводите е съвсем един милион и половина. Общо над 80 млн. електронни преводи годишно се правят с електронните услуги, предоставяни от приходната организация, като делът на електронната връзка надвишава 90 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР