От днес първият училищен звънец вече е факт. Развълнувани първолаци

...
От днес първият училищен звънец вече е факт. Развълнувани първолаци
Коментари Харесай

Ето какво трябва да направите ако дтето ви се страхува от училище

От през днешния ден първият учебен звънец към този момент е реалност. Развълнувани първолаци и възторжени малчугани с цвете в ръка прекрачиха и тази година учебния предел, изпълнени с упования и нови очаквания. Невинаги обаче тръгването на учебно заведение и първите образователни дни носят наслада и ентусиазъм за всяко детето. В резултат оценките в бележника са ниски, а степента на интерес у дребния възпитаник към предметите – нулев. Колкото и да се старае, детето не се оправя. В случая точно родителят е този, който би трябвало да поеме основната роля в ръцете си, с цел да може дребният възпитаник да има триумфи и да върви на учебно заведение с готовност.

Ето какво би трябвало да извършите съгласно рекомендациите на учебните психолози:

1. Преди първия образователен част детето би трябвало да си е отпочинало пълноценно. Затова му създавайте опция то да свикне да ляга едновременно вечер. постарайте се ситуацията да бъде спокойна. Не натоварвайте съзнанието му с непотребни грижи, забележки и упреци.

2. Събуждайте мъника нежно с спокоен и вежлив звук. Не стресирайте детето, като се пробвате да го събидите внезапно за учебно заведение.

3. Ако малчуганът продължава да спи, запазете самообладание. Прегърнете го. Кажете му каква прелестна закуска сте приготвили особено за него.

4. Още предната вечер предвидете тоалета и закуската. Научете детето си да подрежда единствено чантата си от вечерта. В началото му помагайте, с цел да му създадете табиет да е виновен и да не закъснява.

5. Сложете в чантата му ябълка, банан или сандвич. По този метод и вие ще бъдете спокойни, че има обезпечена храна за огромното междучасие.

6. Посрещайте детето от учебно заведение с наслада и необятна усмивка. То е вашето обичано творение, без значение какви са оценките му. Ако получи неприятна оценка, окажете помощ в подготовката му. Създавайте улеснение, уютна атмосфера и удобни условия, тъй че детето да учи с готовност.

7. Винаги намирайте време да поговорите с детето си. Не отлагайте за по-късно, в случай че то желае да приказва с вас тъкмо в този момент. По-добре отложете свои задължения, само че търпеливо го изслушайте. Детето е на първо място! То е вашият приоритет! Никога не го забравяйте! Когато се върне смутено от учебно заведение да вземем за пример, деликатно и внимателно се поинтересувайте каква е повода.

8. Не пренатоварвайте детето си! Нормално е да имате условия към дребния възпитаник, само че също по този начин предлагайте да си почива. Най-добре е да поиграе на открито.

9. Никога не плашете детето с учебното заведение. Ученикът би трябвало да знае, че учебното заведение е нещо прелестно и значимо нещо. Не използвайте учебното заведение като наказване за бели или непокорство. Изрази от вида на: „ Ако не ме слушаш, ще те заведа в учебно заведение и в почивните дни ” или „ Сега, за наказване, ще опиша на класната ти какъв брой си неприятен ”, ще доведат единствено до негативни резултати и ще породят необратимо отрицателно отношение към учебното заведение.

10. Бъдете великодушни на похвали при всеки триумф на детето в учебно заведение. В извънкласните занимания (спорт, спектакъл, танци, приложно изкуство) също окуражавайте всяко негово достижение.

11. Не правете покупко-продажби с детето за учене, да вземем за пример: " Ако си напишеш домашното до 17 ч. ще играеш на обичаната си игра. ” Така се основава възприятие, че то учи за вашето утвърждение, а не за себе си и за по-висока просвета и начетеност.

12. Изпращайте детето си постоянно с целувка. Раздялата на прага на учебното заведение е извънредно значим и решителен миг за настроението на всеки дребен възпитаник, изключително в случай че е първолак. Целувка и топла прегръдка ще вдъхнат у мъника кураж и чувство за сигурност през целия ден. Мили думи и пожелания като: " Приятен ден ”, " Късмет " или " Успешен ден ” ще го подтикват, ще му вдъхнат самонадеяност и ще покачат самочувствието му, тъй като вярвате в него.

Разбира се, може да се окаже, че детето има съществени проблеми с образованието и не е отговорно за това. В подобен случай наложително потърсете способена помощ в лицето на учебни психолози и разговаряйте с преподавателите! /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР