От днес падат още ограничителни мерки у нас. Ресторантите вече

...
От днес падат още ограничителни мерки у нас. Ресторантите вече
Коментари Харесай

Ресторантите отварят и на закрито: Браншът отчита, че не всички заведения ще започнат работа

От през днешния ден падат още ограничаващи ограничения у нас. Ресторантите към този момент отварят и за клиенти на закрито. Браншът обаче регистрира, че не всички заведения ще стартират работа.

В заведение Александра Каменова е измежду първите гости, които поради студеното време желаят да изпият кафето си вътре.

В първия работен ден на закрито шефът подсигурява, че съблюдават всички разпореждания за сигурност. Персоналът е с маски, които обаче не са наложителни за клиентите. На една маса могат да сядат не повече от 4-рима или членовете на едно семейство. Между масите има отдалеченост от най-малко метър и половина, като тук-там бройките на масите е по-малък.

Отварянето на закритата част на ресторанта е и мотив Пламен да се върне на работа след повече от два месеца неплатен опуск:

„ За мен е доста значимо, тъй като аз исзкарвам пари по тази метод и желая заведението да бъде цялостно “, споделя той.

Част от бизнеса обаче няма да отвори. Ще изчака седмица, тъй като в този момент част от наредбите им се виждат неразбираеми:

„ За ресторант от 300 места написа, че би трябвало да има 10% маски за всеки един клиент за всеки случай, аз не знам какво значи за всеки случай “, споделя Емил Коларов, Сдружение на заведенията.

От Министерството на туризма успокоиха ресторантьорите, че изискаването не важи за тях:

„ Ще уточним в нашето напътствие неотложно, че това условие да има наличност за маски в обектите е на СЗО и се отнася за местата за настаняване, с цел да могат заведенията да бъдат спокойни “, съобщи министър Николина Ангелкова.

Основното терзание на сектора обаче е, че макар отпадането на възбраната клиентите няма да се върнат бързо.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 519 6 140 1 090 Света 6 299 202 39 952 374 485 2 865 463 Заразени* Нови Починали България 2 519 6 140 Света 6 299 202 39 952 374 485
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР