От днес отварят повечето детски градини и ясли на територията

...
От днес отварят повечето детски градини и ясли на територията
Коментари Харесай

Отварят детските градини и ясли в София и Пловдив

От през днешния ден отварят множеството детски градини и ясли на територията на Столичната община и съвсем всички в Пловдив като се изключи една от градините в регион „ Източен “, където се прави ВиК ремонт, заяви Българското национално радио. Това става при засилен медицински надзор, според напътствията на министерствата на опазването на здравето и на образованието.

Работа възобновяват 176 детски градини и 24 независими детски ясли в София. По данни на шефовете, предпочитание да изпратят децата си в общинските детски градини са декларирали родителите на 11 849 деца. А това е 26% от общия брой на посещаващите. В независимите детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите, сочат още данните.

„ Пет градини в регион Студентски - по решение на кмета на региона, няма да отворят порти и две детски градини в Илинден и в Надежда, в които се правят поправки. Но във всички останали е направена нужната организация, стерилизация, а екипите са готови да одобряват деца “, посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР