От днес отново влизат в сила наложените от САЩ санкции

...
От днес отново влизат в сила наложените от САЩ санкции
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ срещу Иран отново в сила

От през днешния ден още веднъж влизат в действие наложените от Съединени американски щати наказания против Иран. През май американският президент Доналд Тръмп отдръпна страната си от основното интернационално съглашение за нуклеарната стратегия на Иран. То беше едно от достиженията на предшественика му Барак Обама.
Държавният секретар на Съединени американски щати заплаши Иран с " най-тежките наказания в историята " Майк Помпейо прикани за ново нуклеарно съглашение с Иран
Първият пакет наказания са против търговията със злато и други метали. Спира се и вносът в Съединените щати на ирански хранителни артикули и килими. След 90 дни – през ноември влиза и вторият пакет, с който се лимитира вносът на нефт.
Иран реагира остро на новите американски наказания Те бяха наложени часове след анулацията на интернационалното ембарго против страната
Целта на Съединени американски щати е да ограничи финансовите потоци към Иран, тъй като съгласно тях страната е спонсор на тероризма. Анализатори са на мнение, че проектът на Вашингтон е да породи вътрешно неодобрение и да ограничи въздействието на Техеран в редица спорове в Близкия Изток.

Междувременно от на следващия ден влиза в действие Блокиращ правилник на Европейски Съюз в поддръжка на нуклеарната договорка с Иран. Неговата цел е да смекчи въздействието на наложените от Съединени американски щати наказания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР