От днес отново става задължително носенето на маски в супермаркети,

...
От днес отново става задължително носенето на маски в супермаркети,
Коментари Харесай

Австрия връща задължителното носене на маски на някои места

От през днешния ден още веднъж става наложително носенето на маски в супермаркети, пощенски служби и банки в Австрия, съобщи ДПА. Мярката беше оповестена от австрийското държавно управление на 21 юли поради появяването на няколко клъстъра на ковид в страната в последните седмици, съобщи ДПА.

Във вторник държавното управление разгласи, че ще затегне и контрола на пасажерите от прилежащите западни балкански страни, където има повишение на случаите на болест с ковид.

Много от новите случаи на болест в Австрия са свързани точно с хора, завръщащи се от тези страни, сподели канцлерът Себастиан Курц на конференция във вторник.

Австрия беше измежду първите европейски страни, въвели наложителното носене на маски при започване на април. В средата на юни обаче стартира да понижава рестриктивните мерки в тази тенденция, преди да ги вкара още веднъж.

Съгласно другите рестрикции пасажерите от високорискови страни, в това число Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия ще би трябвало да показват резултати от проби за ковид от сертифицирани лаборатории и едвам тогава ще бъдат допускани в страната. Австрийските управляващи пък ще засилят контрола на карантинните ограничения за съмнителните случаи на болест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР