От днес около обяд се ограничава движението по Южната дъга

...
От днес около обяд се ограничава движението по Южната дъга
Коментари Харесай

Спират движението от Софийския околовръстен път между „Младост“ и Горубляне

От през днешния ден към обяд се лимитира придвижването по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в сектора сред пътен възел „ Горубляне “ и пътен възел „ Младост “. Поради построяването на нов надлез при 40-ти км от СОП се стопира трафикът и в двете направления, като преминаващите директно коли ще бъдат отклонявани от автомагистралите „ Струма “, „ Тракия “ и „ Хемус “ по Северната скоростна дъга.
 АПИ
Локалният трафик ще може да употребява бул. „ Александър Малинов “ и бул. „ Цариградско шосе “, както и ул. „ Самоковско шосе “ в кв. „ Горубляне “ и ул. „ Инж. Георги Белов “, които свързват кв. „ Горубляне “ и кв. „ Младост “.
 
Участъкът ще бъде затворен до 10-ти септември. Предвижда се разрушение на надлеза при 40-ти км и построяването на ново съвременно оборудване. Съоръжението е издигнато преди повече от 40 години и от този момент не е главно ремонтирано, изчерпало е своята валидност и е рисково. Затварянето на сектора ще сътвори усложнения и неудобства на жителите и гостите на София, само че това е единственият метод, с цел да се построи съвременна, комфортна и безвредна за пътешестване инфраструктура на столицата.   
 АПИ
С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в правата от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “, което започва през октомври м. година, съществуващият двулентов път ще бъде реконструиран в 6-лентов със междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари.

С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма ” и „ Тракия ”, ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР