От днес община Перник е в бедствено положение заради кризата

...
От днес община Перник е в бедствено положение заради кризата
Коментари Харесай

Приключи днешният протест в Перник заради безводието

От през днешния ден община Перник е в бедствено състояние поради рецесията с водата. Това беше решено след съвещание на Кризисния щаб. С въвеждане на бедствено състояние се цели да бъдат изпълнени незабавни ограничения, тъй че да се усили притокът към язовир " Студена ". Жителите на Перник са недоволни от прелюдия от през вчерашния ден още по-строг режим на водата, съгласно който водоподаването е единствено от 14 до 22 часа. Втора поредна вечер те излизат на митинг.

Преди към час завърши митингът в Перник. Протестиращите се движеха сред две кръстовища в квартал " Изток ", като се опитваха и да блокират по-сериозно пътно оборудване. Те обаче не бяха позволени от жандармерията и се стигна до леки конфликти.

Протестиращите упорстват отговорните за водния режим да бъдат осъдени, както и да се вземат ограничения да бъде преустановен.

Според данните на районното министерство режимът може да бъде преустановен най-рано при започване на пролетта, когато язовир " Студена " ще се изпълни с вода от топящите се снегове.
 Неотложните ограничения, които ще бъдат подхванати, за справяне с безводието в Перник Неотложните ограничения, които ще бъдат подхванати, за справяне с безводието в Перник
След днешното второ съвещание на спешния щаб в Перник, на което пристигна и министърът на стопанската система Емил Караниколов, бяха обрисувани първите и неотлож...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР