От днес Националната агенция за приходите трябва да започне да

...
От днес Националната агенция за приходите трябва да започне да
Коментари Харесай

Бизнесът вече може да кандидатства за помощ от НАП

От през днешния ден Националната организация за приходите би трябвало да стартира да приема заявките за поддръжка на бизнеса, заставен да затвори през ноември и декември поради новите ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид. От приходната организация ще компенсират част от оборотите им, осъществени през същия интервал на предходната година, осведоми Българска национална телевизия.

Миналата седмица държавното управление реши да поддържа най-пострадалия бизнес от втория локдаун. Ресторанти, нощни заведения и фитнес зали ще бъдат обезщетени с 20% от оборота им, осъществен сред 27 ноември и 21 декември 2019 година

С 10% от оборота им пък ще бъдат обезщетени затворените магазини в моловете за същия интервал на миналата година. Максималната безплатна помощ е 150 000 лева За тази цел държавното управление реши предходната седмица да отпусне на Национална агенция за приходите 156 млн. лева от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност ". Парите ще бъдат изплатени на компаниите непосредствено от приходната организация.

"В случая не можем да се възплозваме, защото ние сме компания, основана при започване на тази година и действаме от май месец действително. Смятам, че в тази ситуация е пропуснат цялостен един сегмент от тези компании, основани от януари доникъде на март, когато стана ясно, че ще има такава пандемия. Те не могат да се възползват от никоя от тези ограничения ", описа пред Българска национална телевизия Таня Стоянова, която е шеф на бар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР