От днес нататък хората, които имат претенции за сметките за

...
От днес нататък хората, които имат претенции за сметките за
Коментари Харесай

КЕВР и Борисов излъгаха хората, че цената на тока ще падне, посочи Манолова

От през днешния ден нататък хората, които имат искания за сметките за ток, вода и парно, да се обръщат персонално към премиера Борисов. Премиерът и енергийният регуулатор излъгаха хората, че цената ще падне.
Това съобщи Мая Манолова по време на посещаване в Разград.
КЕВР и Борисов излъгаха хората, че ще се понижи цената на природния газ, тъй че цените на електрическата енергия и парното в сметките на хората също да се понижат. В Разград вместо да е понижена цената на тока с 2 %, ще бъде увеличена с 0,5 %. От през днешния ден нататък хората, които имат искания за сметките за ток, вода и парно, да се обръщат персонално към премиера Борисов. Той носи отговорност.
Неудобната истина, която КЕВР скри от жителите, е, че вместо цените на топлинната сила от 1 юли 2020 година да бъдат понижени по отношение на 1 юли 2019 година най-малко с 25-30 %, те понижават приблизително с 12,69 %, добави Манолова.
Причината за това е, че в цената на топлинната сила от 1 юли 2020 година разноските за природен газ са изчислени по планирана цена, избрана от КЕВР в размер на 30,50 лева./МВтч без Данък добавена стойност, а не по 19,10 лева./МВтч без Данък добавена стойност, което е с 11,40 лева./МВтч или с 60 % по-висока за потребителите спрямо цената за топлофикациите, акцентира Манолова.
Днес до края на деня се чака депутатите от ГЕРБ да предложат Пламен Младеновски да е новият началник на КЕВР, сподели още Манолова. Тя напомни, че ръководещите трансформираха закона особено за него, тъй че условието за професионален стаж за ръководител на КЕВР към този момент не е 10 години, а е 5 години.
След като партията на Борисов трансформира закона за избран началник на КЕВР, Борисов към този момент не може да си измие ръцете с КЕВР, добави Манолова.
Относно антикризисните ограничения на държавното управление ръководителят на „ Изправи се.БГ " съобщи, че ограниченията на властта не са стигнали до дребния и междинния бизнес.
Наесен безработицата ще залее България и гневът на хората ще ескалира. Няма по какъв начин да се живее без приходи. Безработицата ще се усили двойно съгласно прогнозите на икономистите, дребните компании банкрутират, сподели Манолова и добави, че ни чака есен на протестите и недоволството.
Тя добави, че макар необятно прокламираната мярка с грантове от 3 до 10 хиляди лева за микропредприятия, няма дружество, което да е получило финансиране. Мярката с поддръжка сред 30 и 150 хиляди лева за междинните предприятия още не е стартирала и не е ясно по кое време ще бъдат получени парите. Държавата си прибра нейното, само че не даде нищо на хората, дребните компании, семействата, изясни Манолова.
По време на срещата с инициативния комитет от Разград, който се бори против войната на пътищата, ръководителят на „ Изправи се.БГ " съобщи, че през май 2019 година в Разград е имало 28 произшествия с трима починали и 45 ранени. През май 2020 година злополуките са 33 с двама починали и 41 ранени, а на годишна база в страната по пътищата умират към 650 души. Време е институциите да вземат ограничения за войната по пътищата, с дрогираните, пияните и неподготвените водачи, както и да се плануват по-високи наказания за нарушителите, сподели Манолова.
Тя акцентира, че поддържа драконовските ограничения, поискани от прокуратурата за джигитите на пътя и се разгласи за по-строги наказания в Наказателния кодекс за нарушителите на разпоредбите за придвижване, изключително за използвалите алкохол и дрогираните водачи.
Средно по един клас български деца на година си отиват след произшествия на пътя, а бездействието на институциите и ръководещите не подхваща съответни ограничения да се спре черната статистика, добави Манолова.
В Разград също представяме нашите 19 ограничения за 19 месеца за излизане от рецесията. На първо място е Националната стратегия „ Работа за всеки " за 2,5 милиарда лева за 200 000 работни места в дребните и междинните предприятия с до 9 души личен състав. Това е разполагаем запас, който и все още ръководещите не могат да оползотворят. С други 200 млн. лева ще осигурим задържането на 50 000 сезонни служащи на пазара на труда, които се върнаха от чужбина поради ковид. Специална поддръжка, като трети акцент, е за фамилните стопанства, в които поддръжката от страната ще се показва в заплащането на минимална работна заплата и осигуровки за 100 000 служащи, сподели Манолова.
За нас е доста значимо и поддръжката на страната в изкупуването на продукцията на селскостопанските производители, като тук визираме български плодове, зеленчуци, обичайни производства, розопроизводители, мед, череши и други. Изкупуването на тяхната продукция е основна поддръжка на страната и на тези браншове, акцентира тя.
Манолова добави, че идната седмица завършва обиколката си в страната, при която „ Изправи се.БГ " сътвори опорни екипи в регионалните градове и в десетки общини. Останаха Кърджали, Монтана и Перник, разгласи Манолова програмата за идната седмица.
Тя изрази удовлетворение, че след акциите на Инициативния комитет в Кубрат, в които тя взе участие предходната седмица и на следващия ден ще се включи в митинга им за пътя Кубрат-Русе, от АПИ са оповестили, че стартира ремонт за над 30 млн. лева Манолова акцентира, че заслугата е на Инициативния комитет и на хората от Кубрат, които от десетилетия се борят против транспортната изолираност и неприятното положение на пътя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР