От днес намаляваме интервалите на движение в метрото в следобедните

...
От днес намаляваме интервалите на движение в метрото в следобедните
Коментари Харесай

И метрото с ново разписание - ще се движи до 23 часа

От през днешния ден понижаваме интервалите на придвижване в метрото в следобедните часове, които са по-натоварени. Между 16.30 и 18.30 часа интервалът на придвижване по първа линия ще е 4,5 минути, а по втора – 9 минути. Това заяви на профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Промяна ще има и в работното време на метрото, откакто такова към този момент беше направено за наземния градски превоз. Последните влакове ще потеглят от крайни станции в 22,30 ч и метрото ще се движи до 23 часа.

" Преброяванията ни демонстрираха, че сред 23 ч и среднощ метрото се употребява от 90-93 пасажера. На този стадий това е голословно огромен разход, от който би трябвало да се откажем, с цел да подсигуряваме превоз в часовете, в които има повече пасажери ", изяснява Фандъкова. 

Освен това, след 21 април ще стартира и поетапно стартиране на зоните за платено паркиране в столицата.  " Следим обстановката непрестанно. Обмисляме от 21 април да въведем последователно отваряне на зоните за паркиране. Вероятно първо ще пуснем " синята " зона, а по-късно при нужда ще отворим и зелената ", посочи Фандъкова. По думите й, досега загубите от зоните за платено паркиране и от продажбата на билети за градски превоз, които е натрупал Центърът за градска подвижност са над 6 млн. лева

" Заради сериозния спад на приходите след Великден ще показва актуализация на бюджета и на капиталовата ни стратегия. 19 млн. лева е спадът в приходите единствено за последните две седмици на март, а в градския превоз спадът е с към 3 млн. лева на седмица. С актуализацията ще подсигуряваме продължение на стратегическите обекти – метрото, вътрешните кръгове, връзките с околовръстния път и строителство на нови детски градини ", написа още столичният кмет.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР