От днес на българския пазар вече е достъпен новият албум

...
От днес на българския пазар вече е достъпен новият албум
Коментари Харесай

Новият албум на „Мистерията на българските гласове” вече е на българския пазар

От през днешния ден на българския пазар към този момент е наличен новият албум на „ Мистерията на българските гласове ”, който бе показан в столичния клуб „ Терминал 1 ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Компактдискът носи името „ BooCheeMish ”, а разпространяването му на международния музикален пазар следва да стартира на 25 май. Той съдържа 12 нови музикални творби, писани особено за българския състав и е първият студиен запис на хора от близо 20 години.

„ Албумът е друг от останалите, тъй като имаме колаборация с други реализатори. Имаме и гост-музиканти, измежду които и международно известната Лиса Джерард ”, показа продуцентът Бояна Бункова.

Австралийката Лиса Джерард е известна на меломаните като член на Дед кен денс и като композитор и реализатор на кино музика. Тя е притежател на „ Златен глобус ” за музиката към кино лентата „ Гладиатор ”, основана взаимно с композитора Ханс Цимер.

„ Опитваме се да не копираме това, което към този момент е история и по някакъв метод е постигнало триумф. Имаме почитание към предишното, само че се опитваме да разтеглим границите, правейки един международен формат на новия албум. За разлика от другите албуми на „ Мистерията на българските гласове ”, този не е толкоз акапелен, а е разбъркване сред пеене и инструментал. Музикантите в него идват от разнообразни стилове, което прави албума доста забавен ”, показа музикалният продуцент и главен композитор на песните Петър Дундаков.

В албума вземат участие още международният първенец по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. Присъстват и доста български музиканти, измежду които китаристът Петър Миланов, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – дудук и Димитър Карамфилов – контрабас.

„ Този диск за мен е необикновен, тъй като ние работихме с хора, които не са в нашия род. Работата с Лиса Джерард, една дама, която е отдадена на нашето изкуство, както и с всички известни инструменталисти, донесе резултат ”, сподели диригентът на състава Дора Христова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР