От днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов започва проверки

...
От днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов започва проверки
Коментари Харесай

Ангелов влиза в болниците на проверки заради COVID-19, обещават е-направления за PCR до петък |

От през днешния ден министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов стартира инспекции в лечебните заведения в страната, които отхвърлят да разкрият кревати за заболели от COVID-19. Инспекцията ще обхване и частните, и държавните лечебни заведения, съобщи министър Ангелов и посочи:

„ Всички, които отхвърлят да разкрият кревати - частни, държавни, по-късно ще видите какви ще бъдат следствията за тези лечебни заведения “.

В Народното събрание към този момент е импортирана законова смяна, съгласно която лечебни заведения, които откажат да разкрият кревати за лекуване на пациенти с ковид, няма да бъдат финансирани от НЗОК.

Здравното министерство обмисля вид, при който в превозването на пациенти с COVID-19 до лечебните заведения да се включат и частни коли за спешна помощ. Очаква се през днешния ден министър Ангелов да се срещне с техните притежатели. „ Ще намерим метод по какъв начин да финансираме това, което те ще вършат - ще извозват пациенти от домовете до лечебните заведения. Важното е пациентът да стигне до лечебно заведение “, сподели той.

Също от през днешния ден чиновници на Министерство на вътрешните работи, подготвени за оказване на долекарска помощ, и микробуси на ведомството ще оказват помощ на екипите на столичната Спешна помощ при превозването до здравни заведения на пациенти с COVID-19.

До края на седмицата се чака да стане допустимо персоналните лекари да издават електронно направление за PCR проучване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР