От днес Mastercard, в сътрудничество със своите партньори Revolut и

...
От днес Mastercard, в сътрудничество със своите партньори Revolut и
Коментари Харесай

Услугата Apple Pay ще бъде достъпна и за клиентите на Mastercard в България

От през днешния ден Mastercard, в съдействие със своите сътрудници Revolut и цифровата банка Monese, дава на своите клиенти и услугата Apple Pay, която трансформира всички мобилни заплащания в елементарен, сигурен и конфиденциален метод на заплащане. С Apple Pay на iPhone, Apple Watch, iPad и Mac потребителите могат да заплащат бързо и комфортно за покупки в магазини, приложения и уеб страници. Услугата Apple Pay към този момент е налична за картодържатели на Mastercard, притежаващи Revolut и Monese в България.

Услугата „ Цифрово активиране " на Mastercard (MDES - Mastercard Digital Enablement Service), употребява най-модерните технологии за заплащане - EMV чип, токенизация и криптография, с цел да подсигурява целокупност на информацията на картодържателя. Сигурността и поверителността на информацията са в ядрото на услугата Apple Pay. Когато употребявате кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните цифри на картата не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се дефинира неповторим номер на сметката на устройството (Device Account Number), кодиран и несъмнено съхраняван в детайла " Сигурност " на самото устройство. Всяка трансакция се оторизира с индивидуален, неповторим, динамичен код за сигурност.

„ Много се веселя, че през днешния ден дружно с Apple и нашите сътрудници от банковия бранш, можем да предоставим новаторската услуга Apple Pay на картодържателите на Mastercard. Европа е водеща в безконтактната еволюция, като всяка втора трансакция е безконтактна. Този способ на заплащане предлага експедитивност и улеснение, само че също по този начин показва и ентусиазма на европейските консуматори към приемането на нови технологии като Apple Pay. Също толкоз значима е сигурността на преводите, обезпечена от технологията за токенизация на Mastercard, която разрешава безвредно свързване на мобилно устройство с платежна карта ", сподели Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косова.

Apple Pay се настройва доста елементарно и потребителите получават всички функционалности и преимущества, които оферират кредитните и дебитните карти на Mastercard.

С iPhone и Apple Watch, потребителите могат да заплащат с Apple Pay в магазини, заведения за хранене, таксита, вендинг автомати и на още доста места. Когато се заплаща с Apple Pay в приложения или онлайн в браузъра Сафари, няма потребност ръчно да се попълнят дълги формуляри на сметки или непрестанно да се вкарва информация за заплащане и доставка. Всяка Apple Pay покупка се удостоверява с взор или допиране с Face ID или Touch ID или кода за достъп на устройството.

За повече информация за Apple Pay посетете: http://www.apple.com/apple-pay/

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР