От днес малки и средни фирми, желаещи да излязат на

...
От днес малки и средни фирми, желаещи да излязат на
Коментари Харесай

Ваучерна схема с евросредства подпомага малките фирми да излязат на борсата

От през днешния ден дребни и междинни компании, искащи да излязат на борсата, могат да вземат участие във ваучерна скица, осигуряваща им нужното в началото финансиране. Целта е да се поддържат започващите компании при набирането на капитал, да се подтиква борсата и да се привлекат повече българи да влагат в търговия на финансовия пазар.


Малките и междинни предприятия могат да се възползват от 30 ваучера, всеки един на стойност от 50 000 лева С тяхна помощ те ще имат опция да излязат на фондовата борса.

Първата стъпка на фирмите е да изберат капиталов медиатор, след което да се записват по схемата, посредством уеб страницата на Агенцията за поощряване на дребни и междинни предприятия.
Лъчезар Борисов - заместник-министър на стопанската система: " По схемата ние чакаме с този малко над милион и половина, с които стартираме и могат да бъдат надградени, да активизираме 15 млн. в допълнение, само че по значимото е да превърнем дребните започващи предприятия във фактор на пазара, в случай че имаме такива положителни новаторски хрумвания ".Васил Големански - изпълнителен шеф на БФБ: С инвестиция от 50 000 лева от Оперативната стратегия " Европейски средства " в финансовия пазар, а дефакто в стопанската система на страната, ще влязат най-малко половин милион, т.е. с към 10 пъти повече средства.
Според ръководителя на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев програмата ще съживи борсата, както притегли самостоятелни вложители, които сега са едвам 1000 души.
Делян Добрев - ръководител на парламентарната комисия по енергетика: " Тази стратегия ще даде опция и на тази междинна класа в България, към 200 000 души по наши наблюдения и съгласно статистиката, да влагат парите си в финансовия пазар, да вземат участие в набирането на капитал за някоя компания ".
Ако програмата е сполучлива, ще бъдат отпуснати в допълнение нови 50 ваучара за 2 млн. и половина лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР