От днес лирово дърво близо до НДК ще напомня за

...
От днес лирово дърво близо до НДК ще напомня за
Коментари Харесай

Засадиха лирово дърво до НДК в памет на хората, спасили човешки живот

От през днешния ден лирово дърво покрай НДК ще припомня за хората, които са дарили органите си и с това са избавили човешки животи.

Вижте повече от репортера ни Цанка Николова.

В знак на благодарност към хората, избавили човешки животи с даряване на органи, само че и с признателност към техните близки, взели сложното решение, каква е символиката на дървото споделя зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков.
Д-р Бойко Пенков, зам.-министър на опазването на здравето: " Със признака на това лирово дърво се надявам, че то ще бъде знак на акцията, която в този момент стартира - да дарим живот на хората, които имат потребност. Още един път голямо благодаря на околните на умрелите ".
Ето какво споделя Наталия Маева, претърпяла трансплантация.
Наталия Маева, Национална пациентска организация: " Като човек, който е претърпял трансплантация и живее с помощта на донора си, който не познавам и съм признателна всеки ден, за мен това е знак на живота и неслучайно на табелата сме записали " тъй като сме живи ".
Листата на лировото дърво наподобяват сърце, а цветовете му припомнят лотус, който е един от знаците на творението, раждането и слънцето като източник на живота. А самодейността е част от акцията в поддръжка на донорството и трансплантацията " Да, за живот ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР