От днес лекарите, лекуващи пациенти, заразени с COVID-19 във Втора

...
От днес лекарите, лекуващи пациенти, заразени с COVID-19 във Втора
Коментари Харесай

Втора градска болница с високотехнологична система за телемедицина

От през днешния ден лекарите, лекуващи пациенти, инфектирани с COVID-19 във Втора градска болница, разполагат с високотехнологична система за телемедицина. Специални устройства, сложени върху пациентите, наблюдават в действително време техните физиологични индикатори. Данните с изключение на на монитори при лекарите в болничното заведение са свързани и с медицинския център на „ Сити Клиник “, от където при потребност лекарите ще получат помощ от техни сътрудници.
Добрата вест заяви във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.
Двата физиологични монитора са създадени от българската компания „ Чек Пойнт Кардио “ и бяха закупени с подаяние от районните кметове на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили в София и техните екипи.
Уредите наблюдават 8 витални индикатора в действително време - пулс, кръвно налягане, пулсово налягане, сатурация на кръвта, дишане, температура и позицията/активността сега на пациента. Специалният програмен продукт прави триаж на пациента в действително време. При проблем неговите данни в центъра за наблюдаване светват в алено и това дава опция за бърза и точна реакция на лекарските екипи.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР