От днес кметът на Пещера прилага драконовски мерки за сигурност.

...
От днес кметът на Пещера прилага драконовски мерки за сигурност.
Коментари Харесай

Блокада и режим за ромската махала в Пещера

 От през днешния ден кметът на Пещера ползва драконовски ограничения за сигурност. Издадена е заповед за обсада на ромската махала в града.

Ще се позволява излизане на хора единствено в случай че имат нужда от здравна помощ, по трудова претовареност и за заплащане на битови сметки. В региона има към този момент четири позитивни проби на COVID-19 и кварталът се трансформира в огнище на болест. Това са фамилии, които са се прибрали от Белгия и Англия. Взети са и още проби от поданици на квартала.

По последни данни там живеят към 1000 души. Голяма част от тях са се прибрали от чужбина, само че не съблюдават наложителната карантина и противоепидемичните ограничения. Събират се на групи и се разхождат в града.

Мерките са подхванати с цел да бъде овладяна болестта и тя да не излезе отвън рамките на квартала.

" В последните няколко дни се оказа, че на територията на квартала има 4 случая на COVID-19. След разискване с щаба и лекари, взехме решение да сложим КПП-та на входа и изхода на квартала. Пропускат се единствено наложащи случаи. Двама от инфектираните са пристигнали от чужбина – Германия и Белгия, като същите предават вируса на свои близки ", коментира кметът на Пещера Йордан Младенов.

" Мерките се съблюдават, само че има и изключения. Към този миг блокадата ще бъде 12 часа в денонощието. Имам информация за нарушение на карантината на територията на квартала. Ако ограниченията не дадат резултат имаме подготвеност да ги променим и те да станат 24-часови ", добави той, представен от " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР