От днес казахстанската столица вече ще се нарича Нурсултан, в

...
От днес казахстанската столица вече ще се нарича Нурсултан, в
Коментари Харесай

Ново начало: На картата вече няма Астана! Столицата на Казахстан от днес се казва Нурсултан

От през днешния ден казахстанската столица към този момент ще се назовава Нурсултан, в чест на някогашния президент на страната Нурсултан Назарбаев. В изказване на уеб страницата на президентството се показва, че новият държавен глава Касим Жомарт Токаев е подписал предлагането за смяната на името на столицата на страната от Астана на Нурсултан.

``
реклама

Токаев постави клетва като президент на Казахстан в сряда – ден, откакто Нурсултан Назарбаев непринудено подаде оставка и се отдръпна от поста. 78-годишният Назарбаев е отпред на страната от оповестяването на самостоятелност след разпада на Съветския съюз през 1991 година.

Той е и първият централно-азиатски водач от постсъветската епоха, който непринудено напуща поста си. В края на февруари Назарбаев разпусна държавното управление поради слабия стопански напредък и даде обещание нови промени, с които да усъвършенства живота на жителите, съобщи Българска национална телевизия.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР