От днес камбаните на Елизабетинската кула на британския парламент, по-известна

...
От днес камбаните на Елизабетинската кула на британския парламент, по-известна
Коментари Харесай

Камбаните на Биг Бен бият отново в чест на Рождество и Новата 2018


От през днешния ден камбаните на Елизабетинската кула на английския парламент, по-известна с неофициалното си име Биг Бен, още веднъж бият, този път в чест на Коледните и Новогодишните празници.

Звънът на камбаните е един от основните знаци на Англия. От месец август стартира реставрацията им и лондончани ги чуха още веднъж в 9 ч. тази заран.

Биг Бен е най-голямата камбана на кулата с тегло от 13,7 тона. Тя беше обвързвана с часовниковия механизъм, защото реставрацията е прекратена по отношение на празничния интервал.

Нейният звън ще може да бъде чут до 13 ч. на 1 януари, след което още веднъж тя ще замълчи. Тази камбана е сложена през 1859 и по-късно е наречена от хората Биг Бен. Днес с това име се свързва цялата часовникова кула.

Ремонтът й би трябвало да продължи до 2021. Специалистите реставрират и истинския часовников механизъм. Засега забележим остава единствено един от четирите циферблата, чийто стрелки демонстрират точното време с помощта на електрическо задвижване.

Високата 96 метра Елизабетинска кула е издигната по план на британския проектант Огъстъс Пюджин, а строителството е приключено през 1858.

Тя е монумент на Викторианската ера и влиза в Списъка на обектите от международното завещание на ЮНЕСКО.

До 2012 тя се наричаше часовникова кула на Уестминстърския замък. В чест на 60-годишнината от царуването на кралица Елизабет кулата беше наречена на името на монарха. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР