От днес към компаниите в IT сектора в страната се

...
От днес към компаниите в IT сектора в страната се
Коментари Харесай

Schwarz избра България за своя първи дигитален център извън Германия

От през днешния ден към фирмите в IT бранша в страната се причислява и Schwarz IT България. Компанията започва активност с упоритостта да се утвърди като цифровото сърце на един от най-големите ритейлъри в света групата  Schwarz и да осигурява  IT решения на нейните четири подразделения – компанията за преработване Pre Zero, компанията за произвеждане Schwarz Produktion и познатите и в България конкурентни търговски вериги Lidl и Kaufland.

Дружеството е първият огромен софтуерен хъб на международната ритейл група Schwarz, открит като част от световна тактика за отделяне на IT центрове в основни точки по света, а главният фактор за избирането на България като локация за основаването му са чудесно квалифицираните фрагменти в бранша.

„ Горди сме, че група Schwarz избра пилотният IT хъб отвън Германия да се осъществя точно в България. Това е огромна препоръка за страната ни като IT дестинация “, сподели Михаил Петров, основен изпълнителен шеф на компанията. „ Нашата съществена цел ще бъде да предоставяме софтуерни услуги за група Schwarz с висока добавена стойност. Две персонални задачи, на които ще се посветя, са да подтиквам завръщането на българи IT експерти в страната и да предизвиквам развиването на дамите в софтуерните специалности “, добави той.

Само все още на пускане на компанията в страната са се завърнали дванадесет IT експерта с потвърдени професионални компетентности. Близо 40% от всички над 300 чиновници са дами, показани и на висши управителни позиции. Екипът е структуриран в 6 посоки: IT разработки, развиване на онлайн бизнеса на Lidl по света, инфраструктура, поддръжка от второ и трето равнище, облачни услуги и Big data. Сред задачите за развиване на софтуерния хъб е в идващите 3 години екипът да се разшири с най-малко още 100 работни места. Заедно с останалите IT центровете на групата, Schwarz IT България ще обезпечава дейностите на водещата ритейл група Schwarz.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР