От днес жителите на италианската област Ломбардия, в която е

...
От днес жителите на италианската област Ломбардия, в която е
Коментари Харесай

В Ломбардия могат да излизат само с покрити уста и нос

От през днешния ден жителите на италианската област Ломбардия, в която е и Милано и която беше първото огнище на болестта с ковид в Италия, ще би трябвало да излизат на открито единствено покрити уста и лица чрез маски или елементарни шалове, оповестява в. " Република ". Това е нова наредба на регионалните управляващи, предава Българска телеграфна агенция.

Тя планува и продавачите в отворените магазини в региона да дават на клиентите си дезинфекциращи гелове и ръкавици за еднократна приложимост.

Същевременно и в. " Република ", и в. " Стампа " оповестяват, че от ден на ден хора не съблюдават разпоредбите за всеобща изолираност в Италия и се намират на улицата, когато би трябвало да си стоят вкъщи. Много хора са засечени в последните дни по улици Милано, в Рим, в Неапол, в Генуа и в други градове. На места имало случаи и на групи родители с до 6 деца на открито, като дистанцията сред тях не е била минимум метър.

Заради топлия уикенд поданици на областите Пиемонте и Ломбардия също така се ориентират към вилите си в Сан Ремо, което наложи усилване на инспекциите на контролните пунктове по изходите на двете области. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР