От днес гражданите на Франция и чужденците в страната ще

...
От днес гражданите на Франция и чужденците в страната ще
Коментари Харесай

Във Франция влизат в сила нови правила за ваксинационния паспорт

От през днешния ден жителите на Франция и чужденците в страната ще се нуждаят от така наречен здравна карта или имунизационен паспорт за посещаване на заведения за хранене, огромни търговски центрове, културни центрове, спортни събития, за настаняване в хотел, пътешестване със аероплан или с трен и други.

Документът, който съдържа информация за приключена имунизация с ваксина, утвърдена от Европейския съюз, за преболедуване на COVID-19 или негативен тест за ковид, бе въведен посредством специфичен закон, получил утвърждението на Конституционният съвет на страната, пише националният всекидневник Le Figaro, представен от Агенция " Фокус ".

Целта на нововъведенията, съгласно представители на държавното управление в Париж, е да се насърчат оптимален брой французи да се имунизират, с цел да се ограничи четвъртата вълна на пандемията, която стартира в страната през юли. Въпреки поредицата от митинги в столицата и в районите, Конституционният съвет на Франция утвърди в четвъртък пакета от ограничения на управляващите, усилване на санитарните условия и глобите за неспазване. 

Освен в заведенията, хотелите, трансопорта и събитията от културен и състезателен темперамент, от през днешния ден здравните карти стават наложителни домовете за възрастни, медико-социалните заведения и лечебните заведения. Но това обвързване няма да се ползва за незабавни случаи и не визира пациентите: на никое лице няма да бъде отказано лекуване под претекст, че няма годна здравна карта. 

При имунизирани здравната карта става годна една седмица след втората инжекция с препаратите на Pfizer, AstraZeneca, Moderna и четири седмици след слагането на ваксината на Jonson and Jonson. Ако едно лице е приключило цикъла на имунизация, само че не е взело поради заложените периоди, то то ще би трябвало да показа негативен PCR или антигенен подобен за посещаване на изброените нагоре обекти. 

Правителството отсрочи за 30 август задължението за деца на възраст 12-17 години да показват здравна карта за достъп. Подрастващите, отговарящи на изискванията за имунизация ще имат време да завършат графика си за имунизации до началото на образователната година, без да се постанова да се подлагат на PCR или антигенни проби по време на лятната почивка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР