От днес Газпром ще изведе от експлоатация още един газотурбинен

...
От днес Газпром ще изведе от експлоатация още един газотурбинен
Коментари Харесай

Северен поток работи с 20% от капацитета си

От през днешния ден " Газпром " ще изведе от употреба още един газотурбинен мотор в компресорната станция " Портовая " на газопровода " Северен поток ", след което размерът на изпомпвания газ ще намалее до 20% от плановия потенциал - до към 33 млн. куб. м дневно (в съпоставяне с плануваните 167 млн.).

Газпром направи съответното известие на 25 юли. Както изясняват от компанията, решението е взето заради приключването на интервала за капитален ремонт преди ремонта на мотора.
 Siemens отхвърля виновност за проблемите със
Siemens отхвърля виновност за проблемите със " Северен поток 1 "

Според компанията, " Газпром " би трябвало да даде митнически документи, с цел да се транспортира турбината

Намаляването на доставките на газ стартира през юни, откакто " Газпром " разгласи, че една от турбините, употребявани в " Портовая ", не е върната от ремонт. Устройството, създадено от Siemens Energy, е изпратено в завода на компанията в Монреал. Поради наложените против Русия наказания обаче Канада забави връщането на турбината.

Освен това от 11 до 21 юли доставките на газ по тръбопровода бяха изцяло прекратени, защото по цялата система се правиха ремонтни действия.
 Трюдо отбрани решението на Канада за върнатите турбини от
Трюдо отбрани решението на Канада за върнатите турбини от " Северен поток 1 "

Ходът бил " сложен ", само че " верен "

Сутринта на 21 юли операторът на газопровода Nord Stream AG заяви, че доставките са възобновени до равнището от 11 юли (40% от плановия капацитет) .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР