От днес Гърция намалява двойно ДДС върху продукти и услуги.

...
От днес Гърция намалява двойно ДДС върху продукти и услуги.
Коментари Харесай

Гърция намалява двойно ДДС: Ще поевтинее ли почивката там?

От през днешния ден Гърция понижава двойно Данък добавена стойност върху артикули и услуги. Данъкът върху главните хранителни артикули от 24% става 13, а за енергийните услуги пада от 13 на 6 на 100.

Снимка: bTV

На крайбрежната улица в Солун с ресторантче цените в менюто са същите, както са били и през последните месеци. Цената на гръцката салата през днешния ден е 6 евро и 20 цента, такава е била и през вчерашния ден, а съгласно притежателя и през последните 10 години.
От през днешния ден Гърция понижава двойно Данък добавена стойност върху главните храни Плащането на налозите към този момент ще се прави на 120 вноски
От 20 години арменецът Армандо развива ресторантьорски бизнес в Гърция.

Предполага, че някои негови сътрудници ще се съобразят с пониженото Данък добавена стойност, само че той няма да е измежду тях.

В ресторанта българите Мария и Атанас споделиха, че и такива, каквито са сега, цените ги устройват.

Снимка: bTV

В Серес Христос Константинидис е безапелационен, че най-малко до 2020 година ще работи по старите цени.

„ Не съм сигурен, че намаляването на ДДС-то ще докара до понижаване на цените в ресторанта. Може би ще създадем дребна промяна на цените в интерес на клиентите, само че няма да е фрапираща”, сподели Константинидис, притежател на хотел в Серес.

Снимка: bTV

А българската група в ресторанта му чака пониженията – още това лято.

Мерките с изключение на понижаване на Данък добавена стойност включват и възобновяване на тринайстата пенсия. А заплащането на налозите към този момент ще се прави на 120 вноски, като от понижението могат да се възползват и данъчно задължени българи.

Ще поевтинее ли почивката на Бяло море, ще разберем напълно скоро, при започване на сезона на летните отпуски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР