От днес галерия Лоранъ показва изложба на големия художник и

...
От днес галерия Лоранъ показва изложба на големия художник и
Коментари Харесай

Изложба на Илия Бешков в галерия "Лоранъ" - хумор с жалба за човека

От през днешния ден изложба " Лоранъ " демонстрира галерия на огромния художник и преподавател на стотици български създатели Илия Бешков. Експозицията показва съществени посоки, претекстове и механически похвати на необятното творчество на Бешков.

 Боксьори. Туш, акварел.
© Галерия Лоранъ

Боксьори. Туш, акварел.

Името на Бешков е емблема за върховете на българското изобразително изкуство в карикатурата, сатиричната рисунка, илюстрацията, моливната рисунка, бързата тушова схема, акварела и перото. Така е показано събитието в каталога, публикуван във връзка изложбата.

Гениалното у Бешков не е заключено единствено в майсторското притежаване на перото и четката. Радва окото, освен тъй като е талантлив рисувач. То е в способността му да претърпява дружно със своите герои греховете им, да открива оттатък тяхната видимост корените на омразата и лъжата, да страда поради тяхната наложителност.

 Разходка. Туш и акварел.
© Галерия Лоранъ

Разходка. Туш и акварел.

Всяко допиране до сътвореното от Бешков въодушевява за размисъл, тъй като той е влъхва, който живее с пулса на живота към него. Хуморът му е заразяващ - по едно и също време разсмива и носи горест, подбудена от разкъсването на християнската душа сред инстинкта на плътта и съзнанието за неговата прегрешение.

Изложбата може да бъде забелязана от 22 май до 6 юли 2018 година на ул. " Оборище " 16.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР