От днес функционира новата електронна услуга "Справка за изплатени доходи

...
От днес функционира новата електронна услуга "Справка за изплатени доходи
Коментари Харесай

Вече можем да проверяваме в интернет изплатените си извънтрудови доходи

От през днешния ден действа новата електронна услуга "Справка за изплатени приходи (различни от трудови) на физически лица ", оповестиха от Националната организация за приходите (НАП).

Услугата е налична, както с ПИК, по този начин и с електронен автограф. Тя дава опция на физическите лица да ревизират дали за тях има подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се за изплащани приходи, разнообразни от тези по трудов контракт, като да вземем за пример възнаграждения.

Услугата дава информация също за типа и размера на изплатения приход, както и удържан налог. Така благодарение на електронната информация физическите лица ще могат правилно да отразяват изплатените им приходи в годишната си данъчна декларация.

От Национална агенция за приходите обръщат внимание, че в случай че потребителите на услугата открият, че са позволили неточност във към този момент подадената декларация за облагане на приходите от 2016 година, те имат опция да я поправят. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация в период до 30 септември 2017 година Новата услуга на Национална агенция за приходите ускорява гражданския надзор по спазването на откритите от данъчните закони отговорности. Електронната информация способства също и за понижаване на риска от злоупотреби и нарушение на правата и ползите на жителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР