От днес EVN Топлофикация стартира финалния етап от изграждането на

...
От днес EVN Топлофикация стартира финалния етап от изграждането на
Коментари Харесай

Затварят отсечки от два от най-натоварените булеварди в Пловдив заради EVN

От през днешния ден EVN Топлофикация започва финалния стадий от построяването на най-мащабния си за последните 20 години план за нов основен топлопровод. Проектът ще разреши връзка на новия топлопровод с новоизградената през последните години нова мрежа по целия бул. " Васил Априлов “ и присъединението на редица нови клиенти, част от които ще сменят горивната си база и по този начин ще допринесат за по-качествен въздух в града през зимата. Това оповестиха от сдружението и допълниха:

В рамките на идващите седмици ще бъдат построени последните 30 метра от новия магистрален топлопровод, които минават през част от кръстовището на бул. " България “ и бул. " Васил Априлов “. Изкопните и монтажни работи по финалното трасе ще протекат поетапно пo продължение на десния завой от бул. " Васил Априлов “ към бул. " България “ в посока изток. 

В тази връзка се вкарва краткотрайна организация на придвижването. Като първи стадий се планува затваряне на към 60 метра в южното платно на бул. " България “ като придвижването ще се реализира в двете посоки в северното платно на бул. " България “. Във втория стадий се затваря част от източното платно на бул. " Васил Априлов “ като придвижването ще се реализира в двете посоки в западното платно.  

Съзнавайки неудобството, което частичното затваряне на придвижването ще сътвори на жителите на Пловдив, EVN Топлофикация към този момент е основала вътрешна организация за прецизен график на дейностите за по-бързото привършване на плана. След привършване на изкопните действия сдружението ще възвърне асфалтовата настилка.  

Maщабният план по бул. " Васил Априлов “ започва през 2016 година като до момента са положени общо над 2800 м. нов основен топлопровод. Изграденият топлопровод ще усили доста опцията EVN Топлофикация да обезпечи екологично отопление през зимата за здравни, обществени и частни обекти. Финалният стадий ще разреши топлоснабдяването на града да има още една аварийна връзка за клиентите от южната страна на река Марица.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР