От днес Ел Би Булгарикум въвежда нови по-ниски цени на

...
От днес Ел Би Булгарикум въвежда нови по-ниски цени на
Коментари Харесай

От днес Държавната млекопреработвателна компания въвежда още по-ниски цени

От през днешния ден " Ел Би Булгарикум " вкарва нови по-ниски цени на продуктите си. Килограм краве сирене в магазините на млекопреработвателната компания коства 12,90, а кг кашкавал - 15,90лв.

Това разгласи в " Денят стартира " новият изпълнителен шеф на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев.

Според него понижението на цените на Държавната млекопреработвателна компания в края на февруари не е било стопански обосновано към оня миг.

В края на предишния месец предходното управление на компанията понижи цените на сиренето и кашкавала с 30%, а на млякото - с сред 5% и 10%. В следствие някогашният шеф Николай Маринов беше отхвърлен поради подозрения в нарушавания. Последваха взаимни обвинявания сред Маринов и Държавната консолидационна компания, която е принципал на " Ел Би Булгарикум ".

Според новият шеф пониженията от февруари не са били стопански обосновани, тъй като е купено огромно количество суровина на по-висока цена от пазарната.

В следствие новото управление е образувало работни групи, които са влезнали в договаряния с доставчиците и са съумели да понижат цените до степен, тъй че поевтиняването на остане в действие и даже да продължи.

" Към 20 февруари това понижение не е било стопански обосновано. Към тази дата пазарната цена на кравето мляко е била на 1,09 лева В същото време сме подписали за съвсем 6 млн. литра мляко на 1,50 лева - 1,53 лева Започнахме срещи с доставчиците на главните цени и външни услуги и успяхме да понижим цената на суровината, да понижим цената на останалите първични материали и материали и към ден -днешен е реалност и новото понижение. Така че ние изготвихме икономическата аргументация и на понижението от 20 февруари. Надявам се това да е устойчива наклонност, макар че пазара е непредвидим ", сподели Русев.
Оттук нататък " Ел Би Булгарикум " ще работи напълно с българска суровина, а доставчиците ще се избират от комисия в сдружението. Целта е решенията да не се взимат еднолично от изпълнителния шеф, а от групов, сподели още Русев.

Взето е и стратегическо решение за ивнестиции в лична кравеферма като към този момент се водят диалози с евентуални вложители от Израел и Саудитска Арабия.

Предвиждат се още разширение на магазинната мрежа, тъй че магазин да има във всеки регионален център. В момента " Ел Би Булгарикум " има няколко магазина в София и един във Видин. Предстоят и диалози с комерсиалните веригите.

В " Денят стартира " Русев разяснява и отстраняването на предшественика му на поста - Николай Маринов. Според него в решението за отстраняването няма политически претекст. Документацията по случая е входирана в прокуратурата.

" Аз бях очевидец в първо лице на решенията (на предходния директор), които бяха взети през декември, което отприщи поредност от нерегламентирани практики, свързани с задължаване на сдружението. Затова предложих оттук насетне да се вкара ограничаване и изпълнителният шеф да може да взима независими решения, свързани с разноски до 10 000 лева Останалите решения ще бъдат обсъждани от Съвета на шефовете ", уточни Русев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР