От днес еднодневните и нощните карти за градския транспорт в

...
От днес еднодневните и нощните карти за градския транспорт в
Коментари Харесай

Как телефонът ни се превръща в карта за градския транспорт

От през днешния ден еднодневните и нощните карти за градския превоз в София могат да бъдат купени посредством смарт телефон. Тази услуга се предлага, с цел да компенсира за неналичието на билет система, чието въвеждане се бави. Проверката на контрольорите ще се състои в сканиране на кода от смарт телефона, оповестиха от столичния Център за градска подвижност.

За първите 1000 възползвали се от новата услуга картата ще бъде безвъзмездна .

Карта можем да купим посредством банкова карта или посредством мобилен оператор на правилото на заплащането за паркиране в София. Засега обаче опцията да се купува дневна или нощна карта посредством смарт телефон посредством мобилен оператор е налична за клиентите единствено на един от телекомите – А 1, само че до края на месеца ще бъдат включени всички.

От през днешния ден билетчето в София става 1,60 лв., столичани отхвърлят да заплащат

Стотици стачкуваха против цената на билетчето

Цената на дневната карта е 4 лв., а на нощната - 2 лв.. Как тъкмо можем да си купим тези два транспортни документи, изясни шефът на Центъра за градска подвижност Христиан Петров: „ На sofia.mpass.bg би трябвало да се регистрирате, което става доста елементарно – с мейл “. За регистрацията ще са нужни единствено мейл и две имена, само че без единодушието на потребителите техните данни няма да бъдат употребявани, добави Петров и изясни:

„ След това избирате от менюто „ покупка “ и

имате две варианти – дневна или нощна карта .

Избирате „ купи “ съответната карта и по-късно имате два метода да осъществите покупката – с банкова карта или посредством мобилен оператор. Важно е да се избере още първоначално с какво да се заплати.

Ако е посредством мобилен оператор, тогава правилото е същият като при SMS-ите за синя и зелена зона, само че тук сме гледали да го улесним – вкарва се един-единствен път вашият телефонен номер и заплащането става автоматизирано, като това се прибавя към сметката за телефона “, сподели Петров. В метрото ще може да се влезе непосредствено с кода, който имаме на телефона. Най-вероятно и останалите транспортни документи ще бъдат включени в услугата.

Проверката пък ще се реализира от контрольорите, като те сканират кода от телефона

и се вижда дали транспортният документ е задействан или не. „ Това е извънредно комплицирано, защото са интегрирани наземен и под земята превоз в една система. Ще забележим по какъв начин хората го употребяват и привикват с това изобретение, само че нашата упоритост е от септември-октомври да се уголемява кръгът на транспортните документи и това да можем да го предложим и за абонаментните карти “, сподели Петров.

На Столичната община тази услуга няма да коства нищо. При продажбата на карти за градския превоз по този метод има комисионна, като колкото е тя, толкоз коства да се продаде и един превозен документ сега, стана ясно от думите на Петров.

Важно е да знаете:

Можете да закупите картата директно преди да влезете в метрото. Необходими са 45 секунди за валидиране. Не можете да се чекирате още веднъж със същата карта, откакто един път сте влезнали, в границите на идващите 5 мин.

Контрольорите виждат в действително време, по кое време сте закупили картата.

При въвеждане на код за потвърждаване на телефонен номер, при 3 неверни въвеждания изпратеният код се инвалидира и е належащо изпращането на нов код за удостоверение.

СПОРТ Делио Роси: Думата оставка не съществува в речника ми Ювентус на облага от по 2 хиляди на час от Кристиано Хенан показа публично Каранга
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР