От днес е в ход специализирана полицейска операция за контрол

...
От днес е в ход специализирана полицейска операция за контрол
Коментари Харесай

МВР започва засилени проверки за пияни и дрогирани шофьори

От през днешния ден е в ход профилирана полицейска интервенция за надзор на водачите на моторни транспортни средства за шофиране след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и техните аналози.

Тя се организира от Пътна полиция и е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL. Проверките започнаха тази заран и ще продължат до края на тази седмица - 16 декември.

Целта на интервенцията е да се обърне внимание на водачите на моторни транспортни средства, че ръководството след приложимост на алкохол или наркотични субстанции е извънредно рисково и е неприемливо.

„ Тази интервенция започва на територията на целия Европейски съюз, на държавите-членки, на TISPOL и ще обгръща най-често основните пътища и автомагистрали, както и обитаемоте места. Целта й е да се установяват и да се направи предварителна защита към водачите да не ръководят моторни транспортни средства под въздействието на алкохол и наркотични субстанции “, изясни на брифинг основен контрольор Росен Рапчев - шеф на бранш „ Пътен надзор ” към Главна дирекция „ Национална полиция ”.

„ До месец ноември бяха открити и е била прекъсната регистрацията на 1800 притежателя на моторни транспортни средства, които са управлявали под въздействието на наркотични субстанции. За алкохол са прекъснати регистрациите на над 4500 притежатели. От общоустановените над 8500 сме хванали за приложимост на алкохол, а 2800 – за приложимост на наркотични субстанции, само че единствено на притежателите прекратяваме регистрацията “, сподели още Рапчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР