От днес е в ход е специализирана полицейска операция, насочена към безопасността

...
От днес е в ход е специализирана
полицейска операция, насочена към
безопасността
Коментари Харесай

Започва специализирана полицейска операция по линия на безопасността на движението по пътищата

От през днешния ден е в ход е специализирана полицейска интервенция, ориентирана към безопасността на придвижването по пътищата. В рамките на петъчния и неделния дни, в часовете с предстоящо интензивно придвижване, екипи на Пътна полиция ще бъдат разположени по главните трасета и магистралите. Основната им задача ще бъде подкрепяне на трафика. Засилено полицейско наличие и подкрепяне на движението ще има и на следващия ден сутринта, каза на брифинг основен контрольор Николай Крушарски от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

Във вечерните часове на 25, 26 и 27 юни ще има засилени инспекции в обитаемоте места. Действията на екипите ще бъдат насочени към недопускане на ръководството на МПС от водачи с централизация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични субстанции или техни аналози; неправоспособни водачи; неосигуряване преимущество на ППС и преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби; потребление на обезопасителни колани и системи от водачите и пасажерите.

Инспектор Крушарски заключи и резултатите от извършената интервенция по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol. По време на действията, които се организираха в дните от 16 до 22 юни, са тествани 30 053 водачи. От тях 285 са дали позитивни проби за алкохол над 0,5 на хиляда, а други 75 – за наркотични субстанции и/или техни аналози. За първи път в границите на подобна операция бе предназначен един ден със засилени инспекции, така наречен 24-часов маратон, по време на него у нас са проверени 6281 водачи, от които 84 са дали положителни проби за алкохол, а 15 – за наркотични субстанции.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР