От днес е променен маршрута на алтернативната автобусна линия ТМ

...
От днес е променен маршрута на алтернативната автобусна линия ТМ
Коментари Харесай

Подписка, инициирана от БСП, промени маршрута на алтернативната линия ТМ 10 в София

От през днешния ден е изменен маршрута на различната автобусна линия ТМ 10 и са разкрити две нови краткотрайни спирки на бул. „ Драган Цанков ". Това стана откакто социалистите от регион „ Лозенец " предизвикаха подписка с искане за смяна на маршрута и нови спирки на краткотрайната линия ТМ 10. Подписката бе подадена в Столична община от ръководителя на Българска социалистическа партия - Лозенец Николай Велчев.

Спирките „ пл. Журналист " и „ ул. Вишнева " на трамвай №№ 10, 12 и 18 бяха закрити откакто започнаха ремонтните действия на бул. " Граф Игнатиев " на 7 май. На мястото на трамвайните линии бе разкрита краткотрайна автобусна линия, само че тя не покрива маршрутът им. Това лиши жителите живеещи и работещи в „ Лозенец ", в карето сред бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ", бул. „ Черни Връх ", бул. „ Свети Наум ", бул. „ Драган Цанков ", от комфортна транспортна връзка.

„ Районът е с огромна денивелация и това в допълнение затруднява свободното напредване на майки с колички, хора в неравностойно състояние и възрастни хора ", аргументира се Николай Велчев.

Лидерът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм в СОС, сложи въпроса на съвещанието на комисията предходната седмица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР