От днес двама от химиотерапевтите в русенския Комплексен онкологичен център

...
От днес двама от химиотерапевтите в русенския Комплексен онкологичен център
Коментари Харесай

Двама от лекарите в Комплексния онкологичен център в Русе хвърлиха оставки

От през днешния ден двама от химиотерапевтите в русенския Комплексен онкологичен център не са на работа и всичките 6000 пациенти на отделението остават в ръцете на останалите двама лекари. До този неуместен случай се стигна след поредност от постове във Facebook, в които доктор Катерина Генова и доктор Людмил Станев са упреквани в жестоко отношение към пациенти, съобщи БНР.

"Може ли една група във Facebook да съсипе кариерата на двама лекари? Може. Може ли един кмет да чете Facebook и да взема решения, с които цели единствено да се хареса на гласоподавателите си? Може. Може ли виртуалното принуждение да има действителни изражения? Може. Всичко това се случи в Русе и за по-малко от месец двама от най-успешните онколози в града трябваше да изтърпят виртуална експанзия, да понесат унижения и в последна сметка да изоставен работата си. В тази борба доктор Катерина Генова и доктор Людмил Станев бяха съвсем сами. Нямаха поддръжка нито от съсловната си организация, нито от шефа на русенския Комплексен онкологичен център доктор Камен Кожухаров с единственото опрощение, че нищо публично на хартия не било постъпило при тях. Чиновническо мислене, само че пък комфортно ", показват пострадалите лекари.

В отбрана на лекарите се изрекоха единствено пациенти, само че признателните им гласове бяха заглушени от крясъка на тълпата, проведена от един жител, изгубил майка си в последните дни на декември предходната година. След стотиците нападателни нападки против лекарите и самопоощряване в самата общественост се стигна до концепцията за митинг на 4 февруари и до напускането на лекарите.

"Д-р Кожухаров ни извика и сподели, че е ходил на визита при кмета, по избор на кмета. И кметът му е сложил задача или да ни уволни или да се махаме ", споделя доктор Катерина Генова.

Д-р Катерина Генова е подала молба за овакантяване по взаимно единодушие. "Ние по принцип бяхме малко. Работата е прекомерно доста. Смея да настоявам, че това поделение го сътворих аз през последните 10 години, с личния състав, с положителното отношение, с колегиалността сред сестри, лекари, пациенти ", добави лекарят.

Лекарското съсловие не се поддържа, разяснява доктор Катерина Генова: "Виртуалното правораздаване победи, да му мислят болните ". Тази война, въпреки и виртуална, има действителни жертви. Лошото е, че те евентуално няма да се лимитират с работните места на двамата лекари, а ще пострадат пациентите им. Нито кметът Пенчо Милков ще може да ги излекува с благи думи и обещания за светли дни, нито сътрудниците им от другите отделения ще поемат химиотерапията на хиляди хора от Русенска, Разградска и Силистренска област. Ракът въпреки всичко не идва с покана и не си отива самичък, а в борбата с него би трябвало мощно оръжие от медицински познания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР