От днес до второ нареждане се спира преминаването на хора

...
От днес до второ нареждане се спира преминаването на хора
Коментари Харесай

Затварят гранични пунктове заради COVID-19

От през днешния ден до второ разпореждане се стопира прекосяването на хора и транспортни средства през сръбските пунктове против „ Олтоманци “, „ Стразимировци “ и „ Брегово “. Движението за и от Сърбия се пренасочва към „ Калотина “ и „ Връшка чука “, оповестиха от Граничната полиция.
На границата със Северна Македония пасажери, идващи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани единствено през " Гюешево ", осведоми БНР.

На границата с Румъния на граничния пункт „ Видин-Дунав мост 2 “ и на пункт „ Кардам “ трафикът е натоварен на излаз за товарни коли, осведомят от Гранична полоция.

Чуждите жители, в това число и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, без значение от вида превоз, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат сложени под наложителна 14-дневна карантина.

На границата с Турция на „ Капитан Андреево “ и „ Лесово “ трафикът е извънредно натоварен на излаз за товарни коли - написа в известието.Сигнал за незабавно затваряне за прекосяване през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ изпрати до Външно министерство, до Министерския съвет и Министерство на вътрешните работи, до Кризисния щаб по противопоставяне на Covid-19 общинският консултант от Кюстендил Огнян Атанасов.

Според него би трябвало да бъдат ангажирани и управляващите на Северна Македония, с цел да не пренасочват чужденците за прекосяване само през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево-Деве хълм ", където ще се правят спомагателни прегледи от медицински експерти. Това съгласно него би трябвало да се предотврати.

" Като ти насочат 20 такива лица, които минават през наша територия, от тях пет ще слязат на бензиностанция, трима ще слязат да си вземат закуска и двама ще отидат да прегледат какво става в града. От там нататък нужно ли е да кажа какво ще стане!

Изпратил съм сигнала до деловодството на Министерски съвет, до ВМА, тъй като Националният спешен щаб няма имейл и по тази причина до ръководителя, който е началник на ВМА, изпратил съм го и до Министерство на вътрешните работи ", сподели Атанасов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР