От днес до сряда френският президент Еманюел Макрон е на

...
От днес до сряда френският президент Еманюел Макрон е на
Коментари Харесай

Макрон отново е в Китай, на преден план са търговията и културата

От през днешния ден до сряда френският президент Еманюел Макрон е на второто си посещаване в Китай, където ще хвали френските артикули (главно селскостопанските хранителни продукти), ще открие филиал на парижкия музей Бобур и ще продължи да развива положителните си връзки със Си Цзинпин.

Макрон като търговски пасажер в Шанхай

В голямата икономическа столица в Източен Китай, където ще идва довечера, Еманюел Макрон ще бъде посрещнат от китайския си сътрудник на Панаира за вносни артикули - огромен търговски конгрес, където Франция е един от " почетните посетители " със 70 записали се за присъединяване компании.

" Очакваме към 40 контракта " в обичайни за френско-китайските връзки браншове (селскостопанска и хранителна продукция, туризъм, опазване на здравето и други.), уточни канцеларията на френския държавен глава.

Предизвикателството е този набор да бъде уголемен, защото " обликът на Франция в Китай не дава отговор напълно на действителността ", признава Чжу Цзин от китайското министерство на външните работи. За 90 на 100 от китайците " Франция е сантиментална страна ", фамозна с " литературата, виното, сирената си ", само че хората не помнят, че тя е също " страна с огромен индустриален потенциал и с компании по целия свят ", прибавя той.

След мегапоръчката на 300 самолета, получена от Еърбъс през март, Париж се надява да реализира прогрес по плана, предусещащ френската компания Орано (бившата Арева) да строи в Китай цех за преправка на нуклеарни боклуци - тук " нещата към този момент се движат по-бързо " съгласно Елисейския замък.

Панаирът, който има за цел да покаже Китай като отворена страна, се състои на фона на комерсиална война сред Пекин и Вашингтон, чиято цена Европа желае да избегне да заплаща.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР